Ultima tentativă de a găsi o firmă care să scoată de sub zăpadă drumurile

marți, 21 noiembrie 2017, 02:48
2 MIN
 Ultima tentativă de a găsi o firmă care să scoată de sub zăpadă drumurile

Licitaţia pentru atribuirea contractului de deszăpezire se reia astăzi cu prevederi mai tentante în caietul de sarcini.

Încă un rând de speranţe în vederea atribuirii unui contract pentru activităţile de deszăpezire. După eşecul licitaţiei lansate astă-vară şi reluate în octombrie şi după încheierea fără rezultat a negocierilor de săptămâna trecută cu reprezentanţii mai multor firme de construcţii şi lucrări de drumuri, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Sorin Babliuc, anunţa reluarea procedurilor. Aceasta, în condiţiile în care pentru celelalte categorii de drumuri din judeţ – naţionale/ europene şi comunale/ săteşti s-au făcut deja pregătirile necesare (utilaje, clorură de calciu, nisip etc.).

La drumuri judeţene, problema a fost caietul de sarcini. Câteva prevederi au fost de altfel contestate, dar nici după corectarea lor nu s-au găsit amatori să semneze contractul de deszăpezire. Din acest motiv, ieri, cei de la Direcţia de Drumuri Judeţene şi reprezentanţii Direcţiei Economice s-au reunit cu scopul de a modifica cerinţele din caietul de sarcin al noii proceduri de licitaţie. „Dacă dispar nemulţumirile celor care vor să se înscrie la licitaþie, până la 1 Decembrie probabil că vom avea ofertanţi“, a declarat Romeo Olteanu, vicepreşedintele CJ. Clauzele din caietul de sarcini nu erau abuzive, a adăugat el, dar „au fost nemulţumiri cu privire la timpii de staţionare“. Astfel, în condiţiile în care nu există un motiv de intervenţie, adică nu este zăpadă, „au făcut un calcul din care ieşeau cu pierderi mari“. „Constructorii vor aceleaşi clauze ca la drumuri naţionale. Aşa cum a fost pusă clauza cu opt ore la staţionare, constructorii au făcut contestaţie, iar CNSC a decis că este o condiţie restrictivă şi trebuie să o scoatem“, a amintit Olteanu.

Cu ultimele modificări, anunţul va fi afişat astăzi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, vicepreşedintele CJ arătându-se optimist că, în zece zile, vor apărea ofertanţii. „Ofertele se vor putea depune până pe 1 decembrie, iar, dacă nu vor fi contestaţii, semnăm contractele după zece zile. Trebuie să ridicăm imediat documentaţia pe SEAP pentru că, dacă începe să ningă şi nu avem procedura declanşată, nu putem face nici încredinţare directă. Dacă procedura este lansată şi apare un fenomen, putem semna cu cineva pentru zilele rămase până la semnarea contractului“, a explicat Romeo Olteanu.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii