Un art dealer controversat s-a sinucis. Și-a vizitat părinții pentru a-și lua adio

vineri, 24 septembrie 2021, 19:56
1 MIN
 Un art dealer controversat s-a sinucis. Și-a vizitat părinții pentru a-și lua adio

Lumea colecționarilor de artă din România este zguduită de moartea unuia dintre cei mai controversați anticari. Art dealer-ul Gabriel Valentin Mager s-a sinucis într-o locuință din București, la începutul acestei săptămâni.

El s-a împușcat în gură cu un pistol pe care nu-l declarase la Poliție. Înainte de a-și pune capăt zilelor, Mager și-a vizitat părinții, ca într-un gest de despărțire. Spre seară, a plecat acasă, la apartamentul său din Șoseaua Panduri. De atunci, nimeni nu l-a mai văzut în viață. Pentru că art dealer-ul nu mai răspundea la telefon, părinții au devenit îngrijorați, iar luni dimineață au luat-o cu ei pe o prietenă a acestuia și au pornit către locuința fiului. În casă, au făcut, însă, o descoperire cumplită. Gabriel Valentin Mager era căzut într-o baltă de sânge, după ce se împușcase în gură. Pe masă, lăsase un bilet în care trasa instrucțiuni referitoare la transferarea unei sume de bani aflate într-un cont bancar.

El suferea de depresie pentru că asupra lui planau acuzații că ar fi comercializat o serie de falsuri ale unor opere ”semnate” de artiști de renume mondial. Piesele comercializate de el ar fi ajuns în colecții private după ce ar fi fost vândute prin intermediul unei celebre case de licitații. Sinuciderea cunoscutului anticar ridică, în acest context, mai multe semne de întrebare.

Aflați amănunte de pe gandul.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii