Un bărbat a murit din cauza unei canapele care a ars mocnit de la o ţigară

sâmbătă, 29 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Un bărbat a murit din cauza unei canapele care a ars mocnit de la o ţigară

Un om a murit şi alţi trei au avut nevoie de îngrijire medicală în urma unui incendiu declanşat la subsolul unei firme de construcţii din comuna Rediu, Iaşi. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a fost găsit în stop cardiac la subsolul clădirii, şi a fost evacuat imediat de către pompieri. Acesta suferise o intoxicaţie puternică cu fum şi arsuri de gradul I ale căilor aeriene superioare. 

Echipajul de terapie intensivă ajuns la faţa locului a început resuscitarea imediat şi l-a transportat pe bărbat la spital, dar acesta a fost declarat mort în cele din urmă. De la etajul clădirii, unde erau câteva camere de locuit, au fost evacuate alte trei persoane care au suferit intoxicaţii uşoare cu fum. Un bărbat în vârstă de 55 de ani a sărit pe geam şi s-a ales cu o plagă în zona nasului, însă a refuzat transportul la spital, iar un altul, de 62 de ani, aflat în stare de ebrietate, a fost scos afară de către pompieri şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi de către un echipaj de prim ajutor. La spital a fost dusă de către un echipaj medical şi o femeie de 59 de ani.

„În urma incendiului din Rediu, la spital au ajuns trei victime: un pacient în vârstă de 62 de ani, cu o intoxicaţie cu fum uşoară şi etilism acut, o pacientă de 59 de ani, care a suferit tot o intoxicaţie uşoară cu fum, precum şi un bărbat de 41 de ani, cu o intoxicaţie severă cu fum, o arsură de gradul I pe aproximativ 0,2 % din piramida nazală, care nu a răspuns la manevrele de resuscitare şi a fost declarat decedat. De asemenea, a mai existat o victimă de 55 de ani care, conform echipajelor medicale prezente la faţa locului, prezenta o plagă excoriată de piramidă nazală şi o intoxicaţie uşoară cu fum”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Imobilul nu a fost cuprins de flăcări, fumul puternic venind de la o canapea care ardea mocnit, cel mai probabil de la o ţigară uitată aprinsă. 

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii