Un bărbat fără adăpost a murit pe stradă. Cel mai probabil, a înghețat

luni, 25 noiembrie 2019, 02:56
1 MIN
 Un bărbat fără adăpost a murit pe stradă. Cel mai probabil, a înghețat

Medicii ieşeni s-au confruntat şi în acest weekend cu cazuri sociale care nu au unde să se adăpostească şi din această cauză ajung în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon“, neavând un alt loc unde să rămână. Aceştia atrag atenţia asupra acestei probleme sociale care în ultimii ani este tot mai des întâlnită.

Vineri, medicii au fost solicitaţi pentru a interveni la un caz social, un bărbat care a căzut în stradă, fiind un pacient cu multiple prezentări în UPU de-a lungul timpului. A fost trimis un echipaj de terapie intensivă mobilă (TIM), fiind vorba însă despre un stop cardiac care nu a răspuns la manevrele de resuscitare. Urmează ca Institutul de Medicină Legală să stabilească exact cauza decesului, cel mai probabil fiind vorba despre o hipotermie.

Aceasta nu a fost singura solicitare de acest gen, la două ore de la primul apel, TIM-ul a fost chemat pentru un alt caz social, fiind vorba tot despre o hipotermie. În dimineaţa de duminică, un alt echipaj, de data aceasta un echipaj de prim ajutor, a intervenit pentru acelaşi pacient, care însă a fugit de la locul solicitării.

„Este nevoie de soluţii sociale, de casă şi pâine pentru cei fără adăpost, soluţia nu este să vină să se adăpostească în UPU“, au precizat medicii urgentişti.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii