Un deputat ucrainean s-a dus să lupte pe front după ce iubita sa a fost omorâtă de bombardamentele ruşilor

sâmbătă, 01 octombrie 2022, 19:19
1 MIN
 Un deputat ucrainean s-a dus să lupte pe front după ce iubita sa a fost omorâtă de bombardamentele ruşilor

Corespondentul Newsweek în Ucraina: În ziua în care i-am luat un interviu lui James Vasquez, probabil cel mai faimos veteran american care luptă în Ucraina, l-am întâlnit în Kiev şi pe deputatul Sviatoslav Yurash care are o poveste de viaţă impresionantă. 

Ne-am plimbat pentru câteva minute printre tancurile ruseşti distruse ori capturate de către armata ucraineană de la începutul invadării pe scară largă a Ucrainei, în 24 februarie a.c, care au fost expuse în centrul Kievului în zilele ce au precedat Ziua Independenţei (24 august). Acolo am făcut interviurile, fiind cel mai potrivit loc, în contextul dat.

Drama personală teribilă prin care a trecut tânărul deputat ucrainean este că în ziua de 14 martie, iubita acestuia, Oleksandra "Sasha" Kuvshynova (foto), în vârstă de 24 de ani cu care avea o relaţie îndelungată şi care însemna pentru el mai mult decât cuvintele pot cuprinde, după cum mi-a spus, a fost ucisă de bombardamentele ruseşti din zona Kievului în timp ce îşi făcea meseria de jurnalist. A doua zi după moartea acesteia, Sviatoslav Yurash s-a înrolat voluntar în armata Ucrainei!

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

Comentarii