Un nou avion cu ţigari a intrat ilegal pe teritoriul României. L-au prins basarabenii pe un câmp

marți, 14 septembrie 2021, 08:44
2 MIN
 Un nou avion cu ţigari a intrat ilegal pe teritoriul României. L-au prins basarabenii pe un câmp

În baza unei informaţii operative privind survolarea ilegală a spaţiului aerian ofiţerii de investigaţii ai Poliţiei de Frontieră au acţionat prompt în această dimineaţă reuşind reţinerea unui avion de model AN 24 în proximitatea localităţii Hlinaia Mică, raionul Edineţ.

Trei cetăţeni ai Ucrainei sunt reţinuţi. Din informaţiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea ţigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei şi avea ca destinaţie finală ţara vecină România. Solicitat telefonic, Daniel Martnos, şeful-adjunct al Poliţiei de Frontieră, care se află la faţa locului, ne-a comunicat că angajaţii IGPF au capturat aeronava, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informaţii operative primite de la colegii din Ucraina.

Cititi si: Ucraina a ridicat un MiG-29 pentru a forța aterizarea unui avion care dusese țigări de contrabandă în România

„Aeronava a survolat spaţiul aerian al R.Moldova şi a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineţ. Am sesizat despre acest caz şi colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns ţigările”, susţine şeful adjunct al IGPF.

Martnos ne-a mai declarat că la faţa locului poliţiştii de frontieră au depistat un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar şi un tractor.

Totodată, potrivit şefului adjunct al IGPF, în acest caz ar fi implicat şi un contrabandist notoriu din R.Moldova, care, după ce i-ar fi bruscat pe angajaţii IGPF, a dat bir cu fugiţii de la faţa locului şi a fost urmărit până în oraşul Cupcini, însă din nefericire şi-a pierdut urma.

Cititi si: MApN admite: Eșec al Forțelor Aeriene, care nu au detectat avionul AN-2 ucrainean ilegal

Şeful-adjunct nu ne-a putut spune ce cantitate de ţigări ar fi transportat aeronava în România, însă presupune că ar fi vorba de cel puţin 100 de cutii. În prezent se interprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanţele.

SURSA: deschide.md

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii