Un nou bolovan de piciorul Politehnicii

joi, 07 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Un nou bolovan de piciorul Politehnicii

 

Numai cantonarea echipei va costa circa 30 000 de euro. Se caută soluţii de efectuare a vizitei medicale şi de efectuare a testelor pentru COVID-19, care ridică iarăşi cheltuielile neprevăzute. Breeveld, Luckassen, Cabral şi Assulin rămân blocaţi în Olanda şi Anglia

 

Poli Iaşi continuă să pregătească revenirea echipei la antrenamente pe 15 mai. După cum v-am informat, condiţiile speciale pe care echipele de fotbal trebuie să le îndeplinească vor stoarce şi mai mult un club fără surse de finanţare, împovărat de datoriile de peste 1,5 milioane euro. Conform unor surse, numai cantonarea echipei într-un hotel, condiţie obligatorie pentru reluarea pregătirii, va costa circa 30 000 de euro pentru o lună. Doar pentru cazare, fără alimentaţie! Apoi, vor apărea cheltuieli suplimentare generate de obligativitatea respectării unor măsuri speciale: efectuarea testelor pentru COVID-19, a vizitei medicale, achiziţionarea de substanţe dezinfectante şi echipamente de protecţie etc. În total, cheltuieli neprevăzute de aproximativ 50 000 de euro!

Preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv, a anunţat care sunt priorităţile actuale: “În primul rând, trebuie să reuşim adunarea echipei. Din păcate, pentru Breeveld, Luckassen, Cabral şi Assulin, care sunt în Olanda (primii trei) şi Anglia, nu am găsit soluţii să-i aducem la Iaşi. Foarte probabil, vor reveni după ridicarea stării de urgenţă, pe 15 mai. Vor rata startul pregătirilor, pentru că, venind din zone roşii, vor trebui să stea două săptămâni în carantină instituţionalizată. În rest, nu ar fi probleme cu alţi jucători” a spus Paraschiv, care a adăugat: “Până la reunire trebuie să ne organizăm la stadion, pentru a respecta circuitele şi măsurile solicitate de autorităţile sanitare şi să găsim soluţii de cazare în Iaşi, într-un hotel în care echipa să stea izolată. Aceste două lucruri le vom reuşi, cu siguranţă, lucrăm şi avem discuţii avansate. În paralel, căutăm soluţii pentru efectuarea testelor pentru COVID-19 pentru toată lumea care va fi implicată în procesul de pregătire al echipei şi pentru efectuarea vizitei medicale pentru fotbalişti. La ultimul capitol e o problemă deoarece Cabinetul de Medicină Sportivă din cadrul Ambulatoriului Spitalului de Recuperare Iaşi e închis. Sper să găsim înţelegere şi pe aceste direcţii, pentru ca echipa să nu rateze nicio zi de antrenament imediat ce vom primi permisiunea de a ne pregăti”. Paraschiv nu a vrut să se refere la alte echipe, despre care se zice că au făcut antrenanmente în ultima perioadă: “Poli a respectat cu stricteţe recomandările autorităţilor. Ce au făcut alţii, e treaba lor, chiar dacă nu e fair-play”.

Politehnica aşteaptă şi decizia Federaţiei Române de Fotbal şi a Ligii Profesioniste de Fotbal în ceea ce priveşte calendarul actualului sezon. La această oră, se discută despre două variante posibile de reluare a campionatului: 5 sau 12 iunie. Calendarul trebuie comunicat de FRF către UEFA până pe 25 mai. La această oră, stagiunea în curs ar trebui să se încheie până pe 20 iulie, data limită cerută de UEFA federaţiilor naţionale pentru comunicarea echipelor care vor participa în cupele europene.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii