De Sănătate

Punem punctul pe știi

Un nou deces Covid la Iaşi. Incidenţa tinde să tot scadă, iar vaccinarea, la fel

vineri, 23 iulie 2021, 01:57
1 MIN
 Un nou deces Covid la Iaşi. Incidenţa tinde să tot scadă, iar vaccinarea, la fel

Ieri, potrivit raportărilor, s-a înregistrat un deces în rândul ieşenilor diagnosticaţi cu COVID-19. În schimb, au fost declarate doar două noi cazuri de infecţie cu SARS COV 2 la nivelul judeţului, incidenţa în municipiul reşedinţă de judeţ menţinâdu-se la 0,03 cazuri la mia de locuitori. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat cinci externări.

Referitor la gradul de ocupare a paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor ieri erau ocupate 14 paturi, din care unul pat ATI la Spitalul de Boli Infecţioase. DSP Iaşi a precizat că pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus în unităţile sanitare sunt puse la dispoziţie 163 de paturi, dintre care 97 de paturi pentru bolnavii confirmaţi pozitiv cu COVID-19 (CF Paşcani – 22 paturi, CF Iaşi – 15, Spitalul Hârlau – 12, Spitalul de Pneumologie – 28, Spitalul de Boli Infecţioase – 20) şi 67 de paturi în zonele roşii, destinate pacienţilor cu alte patologii şi confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, în cadrul campaniei de vaccinare, pe 21 iulie au fost vaccinate 749 de persoane. Dintre acestea, 522 de persoane au primit doza I şi 227 de persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson&Johnson, până ieri au fost efectuate 14.676 de vaccinari, 305 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore.

Conform datelor centralizate la nivelul DSP, tot ieri un număr de 36 de persoane se aflau în izolare, iar 56 de persoane erau carantinate la domiciliu.

Comentarii