Un nou supermarket în Bucium va fi aprobat săptămâna viitoare. Intrarea va fi de pe Fundac Socola. Unul similar, şi în Dacia

miercuri, 24 mai 2023, 01:54
2 MIN
 Un nou supermarket în Bucium va fi aprobat săptămâna viitoare. Intrarea va fi de pe Fundac Socola. Unul similar, şi în Dacia

Noul magazin Penny din Bucium va fi aprobat săptămâna viitoare de către Consiliul Local (CL). Supermarket-ul va fi construit peste drum de actualul Lidl.

Lanţul de retail a început demersurile pentru autorizarea proiectului în cursul anului trecut, după ce, în 2021, a achiziţionat un teren de aproape 9.000 mp cu o sumă de peste 2 milioane euro de la Ropharma. Odată ce va obţine aprobarea plenului CL, grupul Rewe, care deţine reţeaua Penny, va putea depune documentaţia pentru eliberarea autorizaţiei de construire. Într-un scenariu optimist, lucrările la magazin ar putea începe la sfârşitul verii. În prezent, pe teren se află mai multe construcţii, cu funcţiunea de producţie şi depozitare, care vor fi demolate.

„Accesul auto se va realiza din Fundacul Socola. Pentru a se realiza în condiţii optime acest acces, se propune cedarea către domeniul public a unei suprafeţe de 385 mp”, se arată în Planul Urbanistic Zonal (PUZ) propus de grupul Rewe. Parcarea care va deservi magazinul va avea un număr de 113 de locuri. Potrivit bilanţului teritorial, magazinul va ocupa peste 2.200 mp, iar circulaţiile auto, trotuare şi parcaje aproape 3.000 mp, în timp ce spaţiile verzi circa 3.400 mp. În magazin vor lucra cel puţin 20 de angajaţi. În context, amintim că grupul Rewe are în derulare o investiţie similară şi în Dacia, pe str. Tabacului, în apropiere de pasajul Băncilă.

Faţă de proiectul din Bucium, în Dacia vor apărea două construcţii în plus faţă de magazin, clădiri cu un etaj în care vor funcţiona diverse servicii. În cazul complexului Penny din Dacia, în această lună s-a încheiat etapa de consultare publică, iar proiectul ar putea fi propus spre aprobare în plenul CL în perioada următoare. 

CITIȚI ȘI: Noul supermarket Penny din Dacia: faza de dezbatere publică. Toate clădirile din jur vor fi demolate

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii