De Business

Punem punctul pe știi

Un startup din Delft (Olanda) susține că trenurile hyperloop vor circula în Europa până în 2030

marți, 14 iunie 2022, 01:50
1 MIN
 Un startup din Delft (Olanda) susține că trenurile hyperloop vor circula în Europa până în 2030

Hyperloop este un sistem de transport în care capsulele călătoresc printr-un tunel vidat, atingând viteze de până la 1.000 de kilometri pe oră. Cercetătorii din spatele acestei tehnologii cred că ar putea deveni o alternativă viabilă pentru transportul de bunuri și persoane între țări. Iar startupul olandez Hardt Hyperloop este convins că publicul nu va trebui să aștepte prea mult până când va putea urca la bordul unui tren hyperloop și că un serviciu comercial va funcționa în Europa până în 2030.

 

Dacă Olanda ar avea în acest moment o pistă Hyperloop, ar fi posibil să se călătorească între Amsterdam și Eindhoven în 15 minute, între Amsterdam și Frankfurt în 50 de minute, între Amsterdam și Berlin în 55 de minute și între Amsterdam și Berna în 58 de minute. Pe lângă faptul că este extrem de rapid, hyperloop ar putrea să ofere și o alternativă de călătorie mai ieftină decât trenurile de mare viteză.

Deși totul ar putea suna un pic ca în “Înapoi în viitor”, Hardt Hyperloop – un startup cu sediul în Delft – crede că acest vis nu este atât de departe de a deveni realitate. Compania lucrează în prezent la pistele de testare Hyperloop din orașele Groningen și Veendam și speră să finalizeze până în 2027 toate verificările de siguranță necesare.

Dacă Hardt îndeplinește acest obiectiv, primul serviciu comercial Hyperloop ar fi operațional până în 2030. Deși nu s-a stabilit încă unde va fi construită această pistă, cofondatorul companiei, Mars Geuze, și-a exprimat speranța că Olanda ar putea deveni un pionier în această industrie: "Dacă vrei să construiești un dig, îi suni pe olandezi. Ar fi grozav dacă acest lucru s-ar aplica și la hyperloop".

 

Comentarii