Un strigăt străbate Copou: Hai liberare!

luni, 01 iunie 2020, 01:43
3 MIN
 Un strigăt străbate Copou: Hai liberare!

Fotbaliştii Politehnicii Iaşi au scăpat de cantonament, iar antrenamentele se vor derula normal, după ce şi a treia serie de teste pentru COVID-19 a fost depăşită cu bine. În această săptămână se aşteaptă răspunsuri la trei întrebări esenţiale legate de derularea campionatului

 

 

Ceaţa legată de organizarea activităţii fotbalistice în România a început să se risipească. Sâmbătă dimineaţă a apărut anunţul oficial prin care echipele de primă ligă nu mai sunt obligate să stea în cantonament. Reamintim, joi se avansase ideea ca fotbaliştii să fie siliţi să fie cantonaţi până la finalul sezonului, propunerea stârnind reacţii vehemente din partea tuturor cluburilor, iar vineri seara s-a spus că propunerea continuării cantonamentelor picase.

Totodată, formaţiile de primă ligă se pot antrena normal de azi,fără limitarea la pregătirea în grupuri de maximum patru jucători, existentă în precedentele două săptămâni.Aceasta deoarece în toată Liga I nu a existat niciun test pozitiv pentru COVID-19. La Poli, jucătorii, antrenorii şi angajaţii implicaţi în procesul de pregătire au fost testaţi de trei ori în două săptămâni. Ultimele teste au fost efectuate vineri, rezultatele fiind anunţate sâmbătă.

În această săptămână urmează să apară clarificări legate de modul în care se vor disputa competiţiile interne din acest an. „Calendarul este schiţat de mai mult timp. Realuarea campionatului e prevăzută a avea loc pe 12 iunie. Play-off-ul şi Cupa României urmează a se încheia până pe 20 iulie, când trebuie anunţate la UEFA numele echipelor care vor participa în cupele europene. Play-out-ul se va încheia la începutul lunii august. Sunt şanse mari ca aceste date să nu fie modificate. Până luni, cluburile din Liga I trebuie să-şi exprime punctul de vedere legat de trei subiecte importante, pentru ca în momentul startului lucrurile să fie clare” a declarat preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv, care a detaliat: „În primul rând, trebuie clarificat ce se întâmplă cu o formaţie dacă aceasta va intra în carantină. Această situaţie va fi decisă de autorităţile sanitare, în urma unei anchete. Despre varianta cu excluderea unei echipe din competiţie dacă apare un caz izolat de infectare nu s-a discutat. Al doilea aspect care trebuie hotărât este ce clasament va fi luat în calcul în cazul în care campionatul va fi întrerupt definitiv. A treia întrebare este legată de oportunitatea disputării barajului într-o singură manşă, şi nu tur-retur, cum a fost până acum”. Conform unor surse, echipele de ligă secundă doresc disputarea unui singur meci de baraj, iar cele din play-out înclină spre păstrarea sistemului cu două partide. În sistemul actual, formaţiile din elită au câştigat toate barajele. Grupările din liga secundă ar fi avantajate de un grad de prospeţime mai ridicat la baraj, deoarece mai trebuie să joace doar cinci meciuri în această vară. În acest timp, o echipă de primă ligă din grupa a doua valorică va juca minimum 12 meciuri până la finele sezonului. Iar dacă la baraj va ajunge una dintre Sepsi Sfântu Gheorghe, Dinamo Bucureşti sau Poli, numărul meciurilor oficiale va fi mai mare, cele trei grupări fiind calificate, alături de FCSB, în semifinalele Cupei României.

Paraschiv a mai spus că aşteaptă şi clarificări legate de modul în care vor fi permise disputarea meciurilor amicale. După cum v-am informat, Poli a discutat deja cu FC Botoşani pentru organizarea unui test.

Şeful Politehnicii a mai anunţat că va încerca să spargă blocada care se doreşte a fi impusă spectatorilor. El va propune ca măcar abonaţii să poată urmări meciurile de pe teren propriu ale echipelor favorite. Paraschiv a dat exemple Ungaria şi Polonia, ţări în care accesul spectatorilor la meciuri va fi permis, în număr limitat. Reamintim, la această oră e luată în calcul varianta disputării tuturor partidelor rămase de disputat în acest sezon cu porţile închise.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii