UPDATE. Platini a semnat pe doi ani cu Politehnica

miercuri, 17 iulie 2019, 15:00
3 MIN
 UPDATE. Platini a semnat pe doi ani cu Politehnica

Luís Carlos Almada Soares "Platini" din Insulele Capului Verde, în 62 de meciuri jucate în Liga I a înscris 12 goluri pentru Poli.

Platini a venit la Iaşi în vara anului 2017, după ce a mai jucat la Omonia Nicosia, ŢSKA Sofia şi Al Ittihad, printre alte formaţii.În vara anului 2018, mijlocaşul a evoluat pentru scurt timp în Iran, la Sanat Naft.Jucătorul de 33 de ani are 22 de selecţii în naţionala ţării sale

 

Mingea a ajuns în curtea Primăriei.

Banii cuveniţi Politehnicii din prima rată a drepturilor TV, 700 000 de euro, se vor cheltui într-o zi. Clubul va rămâne cu datorii de 1 milion de euro şi cu surse de finanţare extrem de reduse pentru asigurarea bugetului pentru acest sezon

 

Politehnica Iaşi ia doar o guriţă de oxigen. Aşteptată a intra ieri în conturile clubului, prima rată din drepturile TV pentru sezonul 2019-2020 doar va mângâia Copoul. Cei aproximativ 700 000 de euro la care Poli are dreptul ca urmare a clasării modeste din sezonul trecut, locul X (anul trecut s-a încasat cu aproape 300 000 de euro mult), vor folosi doar la diminuarea datoriilor de circa 1,7 milioane euro.

Din cei 700 000 de euro amintiţi, în conturile Politehnicii nu vor intra nici 300 000 de euro. Restul banilor se vor duce, ca urmare a unor contracte de cesiune, direct în buzunarul persoanelor care au creditat clubul în sezonul trecut pentru plata unor salarii (printre aceştia, Cezar Ungurenaşu şi Clement Ifrim, Ioan Zapodeanu) şi celor care au câştigat litigii cu Poli şi au acceptat reeşalonarea plăţii, cum e fostul antrenor Nicolo Napoli, precum şi către forurile fotbalistice interne, pentru diferite baremuri. Nici banii care vor intra în conturile clubului nu vor sta prea mult în Copou. Capii Politehnicii vor plăti imediat mai multor jucători cele trei salarii restante (prioritate vor avea cei rămaşi la echipă) şi datorii presante către bugetul de stat şi furnizori. Informaţiile au fost confirmate de preşedintele executiv al clubului, Adrian Ambrosie, care a prezentat şi varianta studiată pentru ieşirea din impas: “Banii din prima rată a drepturilor TV, circa 700 000 de euro, incluzând aici banii care vor fi opriţi direct de la LPF pentru plata unor cesiuni şi diferenţa care ne va intra în conturi, vor fi cheltuiţi imediat pentru achitarea unor datorii presante. Vom mai rămâne cu circa un milion de euro datorii. Miercuri vom avea o întrevedere la Primărie pentru a identifica soluţii de asigurare a stabilităţii financiare a clubului în viitor. Avem un sponsor nou, continuăm două contracte de anul trecut, vedem ce putem face în ceea ce priveşte sporirea numărului de abonamente vândute, după ce am vândut până acum circa 500”.

Poli speră ca prin lobby-ul făcut de capii Palatului Roznovanu să fie vândute alte abonamente, în rândul regiilor subordonate Primăriei şi a firmelor care colaborează cu municipalitatea. Totodată, se doreşte a fi atraşi şi alţi sponsori, la ora actuală neexistând însă vreo variantă concretă. Necesitatea atragerii de sponsori noi (din cei existenţi se estimează asigurarea unui venit anual de circa 200 000 de euro) este cu atât mai mare cu cât doi dintre partenerii tradiţionali din ultimii ani, Blue Air şi Cotnari, nu au prelungit contractele cu Politehnica, fapt care complică şi mai mult situaţia incertă existentă.

În ceea ce priveşte alocarea de două milioane de lei promisă Politehnicii de către Primărie pentru acest an, lucrurile încă nu s-au limpezit. Trebuie precizat că aceşti bani, dacă vor fi aprobaţi, vor putea fi folosiţi de club doar pentru anumite cheltuieli (echipament, deplasări etc.) care se vor face în viitor. Cele două milioane care se speră a fi încasate nu vor putea fi folosite pentru achitarea restanţelor existente, a salariilor, primelor sau a sumelor de transfer.

Altfel, Platini era aşteptat aseară în Iaşi, iar negocierile privind transferul lui Haţiegan (U Cluj) au intrat în impas.

Comentarii