Varianta sud-africană, Omicron, ar putea ajunge dominantă în Europa

joi, 02 decembrie 2021, 17:29
1 MIN
 Varianta sud-africană, Omicron, ar putea ajunge dominantă în Europa

Noua variantă a virusului Sars-Cov-2, Omicron, ar putea ajunge dominantă în zona europeană în următoarele câteva luni, dacă tendințele observate de experți se confirmă, au avertizat joi Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

”Datele preliminare sugerează un avantaj substanţial” al noii variante Omicron asupra variantei Delta, în prezent dominantă, iar modelele matematice arată că ”Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecţiile cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2 în UE în lunile următoare”, subliniază într-un comunicat agenţia sanitară a Uniunii Europene.

De asemenea, ECDC a subliniat că posibilitatea ca noua variantă să se răspândească mai repede decât Delta ține foarte mult de avantajul pe care noua variantă o are față de celelalte, dar și de rata de infectare COVID.

„Solicităm tuturor statelor membre să ia măsuri raționale și proporționale de reducere a riscurilor”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o informare către țări. „Răspunsul global trebuie să fie calm, coordonat și coerent”.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii