Vârstnic vindecat de COVID după spitalizare, mort la două ore după externare

vineri, 07 august 2020, 16:20
2 MIN
 Vârstnic vindecat de COVID după spitalizare, mort la două ore după externare

Un pacient în vârstă de 84 de ani, din comuna Văgiulești, județul Gorj, tratat de coronavirus în spitalul suport pentru COVID-19, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, a murit acasă, la două ore după externare.

Pacientul în vârstă de 84 de ani a fost internat în spital pe 13 iulie, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Acesta a decedat pe 4 august, imediat după ce a fost externat din spitalul din Târgu-Cărbunești, județul Gorj, în urma unui test COVID negativ.

„A stat în spital 21 de zile. A venit într-o stare gravă. Pe lângă infecția cu noul coronavirus avea și alte comorbidități, diabet, hipertensiune, tulburări de echilibru din cauza unui accident vascular vechi. Pe perioada internării, lucrurile au mers bine, a plecat din spital după un test negativ la 21 de zile. Părere personală, a făcut un duș sau o baie fierbinte, datorită anticoagulantelor pe care le-a făcut în timpul internării, pe care foarte bine că le-a făcut, era normal să le facă, presupun că a făcut un infarct miocardic, pentru că s-au mai întâmplat încă două sau trei cazuri în țară. Un asistent de la Suceava, un pacient mult mai tânăr la Slatina, același lucru s-a întâmplat. După ce s-a externat, după două-trei ore, a făcut o baie sau un duș fierbinte și a avut același final”, a declarat Constantin Târziu, directorul spitalului din Târgu-Cărbunești.

”Pacientul a stat o perioadă și la ATI, pentru că starea lui generală a fost proastă. Mi-a părut bine că un pacient la 84 de ani pleacă vindecat acasă, vindecat de infecția COVID. Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. Munca noastră de 21 de zile dintr-odată s-a năruit", a adăugat acesta.

hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii