VIDEO Armata distrusă a lui Putin defilează în Kiev. Tancuri rusești de milioane, scoase din uz

luni, 22 august 2022, 14:15
2 MIN
 VIDEO Armata distrusă a lui Putin defilează în Kiev. Tancuri rusești de milioane, scoase din uz

Singurele tancuri rusești care au ajuns în Kiev de la începutul agresiunii militare pornite de Rusia lui Putin pe 24 februarie 2022, sunt cele distruse ori capturate de armata ucraineană!

Newsweek România v-a prezentat în luna iunie materiale cu un cimitir al tancurilor amplasat în Piața Sfântul Mihail, o zonă foarte veche a orașului, datând din secolul XII.

Iată că acum, în apropierea celebrării Zilei Independenței Ucrainei, pe 24 august, autoritățile au decis transformarea în zonă pietonală a Pieței Maidan și a unei părți a bulevardului Khreshchatyk pentru a dispune acolo zeci de tancuri și de alte blindate rusești distruse ori capturate de către armata ucraineană după invadarea pe scară largă a țării acum 6 luni. Unele dintre ‘exponate’ au plăcuțe informative care menționează inclusiv bătăliile în care au fost distruse.

Mii de oameni se plimbă asistând la un soi de „paradă” a vehiculelor militare ale invadatorilor. Părinții vin cu copiii lor și le fac poze pe tancuri, atmosfera este foarte relaxată iar atitudinea generală a oamenilor este aceea a unor învingători care nu se vor lăsa niciodată îngenuncheați de Rusia lui Putin. În Piața Maidan s-a murit în anul 2014 pentru libertate, iar distrugerile teribile pe care le suferă acum ucrainenii vin tocmai ca urmare a faptului că își doresc un viitor democratic și sunt hotărâți să plătească pentru asta un preț incomensurabil în sânge și vieți pierdute.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii