VIDEO Atenție, cad rachete din cer. Puteți urmări traiectoria navei care cade controlat de pe orbită

vineri, 29 iulie 2022, 07:27
2 MIN
 VIDEO Atenție, cad rachete din cer. Puteți urmări traiectoria navei care cade controlat de pe orbită

Racheta chinezească Long March-5B, de 22 de tone, care a transportat duminică, 24 iulie 2022, un modul al Stației spațiale aflate în construcție, se va prăbuși pe Pământ, după ce va intra în atrmosfera planetei noastre. Experții estimează că este posibil ca resturile rachetei să lovească regiuni locuite sau să se prăbușească în ocean, iar imaginile LIVE VIDEO din videoclipul de mai jos arată traiectoria în timp real a boosterului.

Deocamdată, specialiștii de la Aerospace Corporation din Statele Unite, care urmăresc desfășurarea acestui incident spațial, spun că în acest moment nu se știe deocamdată cu exactitate locul și ora la care racheta va lovi Pământul. În plus, ei au calculat și riscul ca vreun om să fie rănit sau ucis de căderea rachetei din China, potrivit Asia Financial.

Experții vor anunța în timp real și noi vom informa cu promtitudine despre evenimentul în desfășurare. Așa cum s-a întâmplat în timpul primelor sale două zboruri spațiale, întregul nucleu al rachetei Long March-5B, care are o lungime de 30 de metri și o masă de 22 de tone, a ajuns deja pe orbita joasă a Pământului.

Racheta din China este așteptată să se prăbușească pe Pământ în acest weekend, odată ce ajunge în atmosferă, potrivit experților americani. În cele din urmă, corpul rachetei se va dezintegra în atmosferă, dar fiind de dimensiuni mari, numeroase bucăți vor supraviețui și vor cădea pe o zonă de aproximativ 2.000 de kilometri lungime și 70 de kilometri lățime, au anunțat experții de la Aerospace Corporation, o organizație non-profit din Los Angeles, Statele Unite.

Riscul ca racheta chinezească să cadă pe oameni sau proprietăți este destul de mic, având în vedere că 75% din suprafața Pământului este formată din întinderi de apă, deșert sau junglă, a comunicat expertul Ted Mulehaupt.

Cu toate astea, există riscul ca resturi din rachetă să ajungă în zone populate, așa cum s-a întâmplat în mai 2020, când fragmente dintr-o altă rachetă Long March-5B din China au căzut în Coasta de Fildeș, în Africa, distrugând mai multe clădiri, dar fără a exista victime omenești.

Mai mult, pe ziare.com

Comentarii