VIDEO – Cum a fost filat si prins Alin Alexandru Plop, pistolarul din Iaşi, în Chișinău

vineri, 03 februarie 2023, 16:12
2 MIN
 VIDEO – Cum a fost filat si prins Alin Alexandru Plop, pistolarul din Iaşi, în Chișinău

Poliţiştii moldoveni au reţinut, astăzi, 3 februarie 2023, pe teritoriul Republicii Moldova un cetăţean român, pe numele căruia a fost eliberat mandat de căutare internaţională în data de 2 februarie, fiind bănuit de tentativă de omor.

Bărbatul de 30 ani, domiciliat în municipiul Iaşi din România, este bănuit că la 1 februarie curent, afându-se într-un autoturism, ar fi împuşcat o persoană cu care avea un conflict de mai mult timp. Suspectul, folosind un Audi A5, a fugit de la faţa locului, totodată părăsind ţara vecină şi intrând în R. Moldova prin PCTF Sculeni. Este vorba despre Alin Alexandru Plop.

Cititi si: Pistolarul din Iași a fost prins. Se refugiase în Republica Moldova

Acesta a fost reţinut în municipiul Chişinău împreună cu prietena sa. Totodată, în cadrul audierii, suspectul a comunicat unde a fost ascunsă arma după comiterea infracţiunii. În baza acestei informaţii poliţiştii români au reuşit să o găsească. La moment, bărbatului urmează să-i fie aplicată procedura de extrădare în România.

Cititi si: El este "pistolarul" căutat de toată poliţia din Iași

Acţiunile de reţinere au fost realizate datorită intervenţiei ofiţerilor Direcţiei investigaţii criminalitate organizată a Inspectoratului naţional de investigaţii, cu suportul Direcţiei analitică a INI, în cooperare cu angajaţii Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm faptul că în toată această perioadă, poliţiştii moldoveni au avut o colaborare continuă cu omologii români, fiind efectuat în permanenţă schimbul de informaţii în vederea localizării şi reţinerii suspectului.

Comentarii