Pistolarul din Iași a fost prins. Se refugiase în Republica Moldova UPDATE

vineri, 03 februarie 2023, 12:35
3 MIN
 Pistolarul din Iași a fost prins. Se refugiase în Republica Moldova UPDATE

Alin Alexandru Plop, individul care a încercat să își omoare un vecin din cartierul Alexandru a fost dat în urmărire națională și internațională.

COMUNICAT: La data de 03.02.2023 Tribunalul Iaşi a emis cererea de dare în urmărire internaţională a bărbatului bănuit de săvârşirea infracțiunii de tentativă la omor, în seara zilei de 01.02.2023, în municipiul Iaşi.

În cadrul schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova – efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR, autorul faptei a fost localizat, depistat și reținut de către autoritățile moldovenești, pe teritoriul Republicii Moldova.

Bărbatul de 31 ani va fi preluat din Republica Moldova, în baza mandatului european de arestare emis de autoritățile judiciare din România, urmând să fie predat autorităţilor judiciare la o dată ulterioară.

După extrădare, autorul va fi prezentat Tribunalului Iaşi pentru confirmarea măsurii de arest preventiv, iar ulterior procurorului criminalist pentru a fi audiat.

În dosarul penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, procurorul de caz a continuat cercetările, prin delegarea ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, reuşind să găsească prezumtivul pistol folosit la comiterea faptei, ce urmează a fi expertizat pentru a se stabili dacă este arma cu care a fost împuşcată victima.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale sau luarea altor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. PRIM PROCUROR, Cătălin Ţocu-Radu

UPDATE: Astăzi, 3 februarie a.c., în urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la omor a fost localizat, depistat și reținut de către polițiștii moldoveni, pe teritoriul Republicii Moldova. 

Față de acesta, Tribunalul Iași a emis cererea de dare în urmărire internațională și mandat european de arestare.

Bărbatul, de 31 de ani, urmează a fi predat/preluat din Republica Moldova, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

Schimbul de date cu autoritățile moldovenești a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR.

Operativitatea polițiștilor din Republica Moldova a contribuit la prinderea în scurt timp a bărbatului bănuit, în contextul foartei bune colaborări existente între cele 2 instituții.

UPDATE Pistolarul a fost prins în Republica Moldova.

Stire initială:

 Poliția suspectează că a fugit din țară însă nu este exclus ca el să se ascundă la prieteni. Plop a încercat să îl omoare pe Marius Angheluță impușcându-l din mers, dintr-un Audi A5. Angheluță a scăpat miraculos. Deocamdată nu se știe care a fost motivul.

Despre pistolar, aflați în: El este pistolarul care a împuşcat un om pe stradă din maşină. E căutat “şi-n gaură de şarpe”. Ce se ştie despre mobilul agresiunii?

Pistolarul din Alexandru cel Bun a fost arestat în lipsă. Magistrații au aprobat solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunal privind arestarea lui Alin-Alexandu Plop, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor. Pop urmează să fie reținut timp de 30 de zile din momentul în care acesta va fi găsit. Decizia Tribunalului poate fi contestată în următoarele 48 de ore.

Comentarii