VIDEO Drumul spre Atlantida, descoperit pe fundul Oceanului Pacific?

marți, 25 octombrie 2022, 10:58
1 MIN
 VIDEO Drumul spre Atlantida, descoperit pe fundul Oceanului Pacific?

Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Microbiologie Marină din Germania au descoperit, pe fundul Oceanului Pacific, un drum pavat cu pietre, acoperit cu vegetație marină. Experții nu exclud ca acest drum să ducă spre Atlantida, faimosul oraș pierdut din istorie.

Asocierea cu Atlantida a fost făcută de unul dintre membrii echipei Corpului de Exploratori care este responsabilă de studierea crestei Liliʻuokalani din Oceanul Pacific.

„Simt că mă uit la drumul spre Atlantida. Este o nebunie”, a spus acesta. O postare publicată pe site-ul Nautilus vine cu detalii suplimentare despre această descoperire, după ce a fost descrisă ca fiind „fundul unui lac uscat” datorită aspectului de „drum de cărămizi galbene”.

Site-ul Futurism prezintă un videoclip detaliat despre descoperirea făcută.În urmă cu o lună, potrivit relatărilor CNET, câteva specii ce păreau a fi din alte lumi au fost descoperite în timpul excursiilor submarine efectuate de către oamenii de știință. „Creatura gelatinoasă neidentificată” a fost o descoperire ce a stârnit un val de reacții din partea oamenilor de știință.

Conform unui alt studiu, oceanul conține vaste rezerve de zahăr, ascunse sub valuri, în ierburile marine. Oamenii de știință au descoperit că pajiștile de iarbă de mare, de pe fundul oceanului, pot stoca uriașe cantități de dulceață sub frunzele lor, iar acest lucru are implicații majore în ceea ce privește stocarea carbonului și schimbările climatice.

Mai mult, pe gadgetreport

Comentarii