VIDEO: Încă un brand auto anunță sfârșitul motoarelor diesel și pe benzină: cum arată conceptul Chrysler prezentat în cadrul CES2022

joi, 06 ianuarie 2022, 12:58
1 MIN
 VIDEO: Încă un brand auto anunță sfârșitul motoarelor diesel și pe benzină: cum arată conceptul Chrysler prezentat în cadrul CES2022

Chrysler, brandul american deținut de grupul Stellantis, va vinde doar automobile electrice începând cu 2028, a anunțat compania în cadrul evenimentului CES 2022(Consumer Electronics Show).

Odată cu anunțul, reprezentanții Chrysler au adus pe scena evenimentului și ultimul concept al brandului, crossover-ul Airflow, cu un profil similar cu Tesla Model Y sau Ford Mustang Mach-E, scrie The Verge.

Stellantis, gigantul format anul trecut în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler Automobiles și Peugeot Citroen, intenționează să transforme Chrysler într-unul dintre vârfurile de lance ale grupului în ceea ce privește implementarea strategiei de electrificare a automobilelor. Stellantis, al patrulea producător de automobile ca mărime din lume, a anunțat recent planuri de electrificare pentru majoritatea brandurilor pe care le are în portofoliu.

Citește și Top 6 țări care interzic mașinile pe benzină și diesel până în 2030

Modelul Airflow, prezentat pe scena Cosumer Electronics Show 2022 se vrea a fi un preview a ceea ce urmează din partea Stellantis în zona de automobile electrice, modelul urmând a fi lansat cel târziu în 2025. Acesta are tracțiune integrală și o propulsie asigurată de două motoare electrice. În ceea ce privește autonomia, reprezentanții companiei vorbesc despre 650 de kilometri.

Sursa: wall-street

Comentarii