VIDEO: Probleme cu noul verde intermitent din zona Moara de Foc

sâmbătă, 05 februarie 2022, 18:12
2 MIN

În urmă cu aproximativ o lună, în intersecțiile din zona Moara de Foc, cea dinspre Păcurari și cea dinspre Canta, au fost montate mai multe indicatoare de tip verde intermitent care permit virajul la stânga sau la dreapta.

Există însă o problemă care îi afectează pe pietoni și pe șoferi în aceeași măsură.

Una dintre trecerile de pietoni este la distanță de intersecție pentru că acolo este stația de tramvai. Semafoarele acelei treceri trebuie coordonate cu cele din intersecția mare pentru fluidizarea traficului. Acest lucru s-a făcut "din buton". Concret, acum pietonii care nu apasă butoanele riscă să rămână pe trotuare sau să treacă pe roșu pentru că nu se schimbă culoarea semaforului, fiind mereu verde pentru șoferi.

Problema mare este însă următoarea: s-a impus verdele intermitent și pentru acea zonă, deși virajul se face după o distanță destul de mare. Acel semn trebuie amplasat în buza intersecției pentru a evita accidentele.

Șoferii care vor să facă dreapta abia la Moara de Foc nu văd pietonii care vin de la Lidl sau de pe peron pentru că au două șiruri de mașini, eventul și un vagon în stânga, iar pietonii nu văd autoturismele care riscă să-i ia pe sus înainte de a ajunge pe trotuar pentru că două șiruri de mașini sunt oprite ca să le acorde prioritate.

Vedeți în imaginile surprinse seara târziu, când traficul este extrem de redus, cât de obturată este vizibilitatea:

Una dintre soluții, cred unii ieșeni, ar fi mutarea stației de tramvai și, implicit, a trecerii de pietoni. Dar nu toți sunt de acord cu această măsură.

VEDEȚI ȘI:

IMPORTANT! Șoferii pot face stânga de la Moara de Foc spre Gară – AICI

ATENȚIE! Schimbare în regulile de trafic din intersecția Moara de Foc (UPDATE) – AICI

VIDEO: Intersecția de la Moara de Foc a devenit periculoasă. Risc mare de accident – AICI

Comentarii