(VIDEO) Școlile se redeschid din 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate

marți, 02 februarie 2021, 16:28
1 MIN
 (VIDEO) Școlile se redeschid din 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate

Școlile se redeschid din 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, este decizia luată în ședința de la Cotroceni care are loc la această oră, au declarat pentru site-ul HotNews.ro surse oficiale.

Conform surselor citate, decizia a fost luată prin consens.

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis face un anunţ oficial privind redeschiderea şcolilor.

Preşedintele declarat că începând de luni majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, în scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate. El a precizat că nu am scăpat de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic. Declaraţia a fost făcută  după întâlnirea cu premierul, cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, iar preşedintele a precizat că decizia a fost luată în unanimitate.

Klaus Iohannis anunța încă de la jumătatea lunii ianuarie că majoritatea școlilor vor fi redeschise din 8 februarie, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate, iar decizia finală va fi luată în 2 februarie.

 

Comentarii