ZdI TV – Luminița de la capătul A8. Interviu cu fostul secretar de stat de la Transporturi, ieșeanul Adrian Covăsnianu

sâmbătă, 20 ianuarie 2024, 02:50
1 MIN
 ZdI TV – Luminița de la capătul A8. Interviu cu fostul secretar de stat de la Transporturi, ieșeanul Adrian Covăsnianu

Cel mai important proiect de infrastructură rutieră din Iași bate pasul pe loc. Mai sărbătorim o dată Ziua Unirii fără Autostrada Unirii. Totuși, lucrările ar putea să înceapă anul acesta, însă în doar două locuri: în punctul de intersecție al A8 cu cealaltă autostradă din Moldova, A7, și de acolo încă 30 km spre vest, până dincolo de Tg. Neamț. De ce merg lucrurile atât de greu? 

Ce se întâmplă cu sectorul ieșean al autostrăzii? De ce s-a blocat licitația pentru podul peste Prut? Și ce se întâmplă pe sectorul montan, unde guvernul s-a declarat de acord, chiar în ajunul celeilalte Zile a Unirii, pe 29 noiembrie, cu prețul mare al construirii lui?

De la Prut până la Mureș am parcurs traseul și blocajele Autostrăzii Unirii împreună cu Adrian Covăsnianu, doctor geograf specializat în amenajarea teritoriului și mobilitate urbană, mai cunoscut pentru activitatea sa în asociația „Moldova Vrea Autostradă”, fost ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor . Pas cu pas, etapă cu etapă, într-un dialog concis, dar mai alert decât mersul proiectului, în Studioul TV al “Ziarul de Iași” alături de redactorul Radu Meșniță.

Comentarii