Zeci de poliţişti au ieşit la vânătoare de hoţi de lemne

sâmbătă, 22 august 2020, 01:50
1 MIN
 Zeci de poliţişti au ieşit la vânătoare de hoţi de lemne

Instituţiile statului au ieşit pe teren în căutarea celor care fură lemn din pădurile Iaşului. În acest sens, 50 de poliţişti, jandarmi şi de la Garda Forestieră Suceava au mers prin judeţ şi au oprit şi legitimat chiar şi simpli trecători. Acţiunea a avut loc în baza unui plan denumit Scutul Pădurii, conceput pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic. 

Oamenii legii au verificat legalitatea transporturilor şi comercializarea materialului lemnos, combaterea infracţiunilor din domeniul silvic. “Au fost legitimate 192 de persoane, fiind verificat un depozit de cherestea şi opt atelaje hipo, 150 de autovehicule dintre care 38 transportau lemne. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 53 de sancţiuni în valoare totală de 43.290 lei, fiind confiscaţi 6,92 metri cubi de material lemnos, au fost reţinute un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Printre cei sancţionaţi a fost şi şoferul unui camion care transporta ilegal lemne.

“Un bărbat a fost depistat în timp ce transporta material lemnos, pe raza comunei Lespezi, fără a deţine acte de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional şi s-a dispus confiscarea a 2,70 metri cubi de material lemnos care au fost predaţi reprezentanţilor din domeniul silvic”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii