Zelenski discută la telefon cu Macron despre o anchetă privind cauzele distrugerii Barajului Kahovka

miercuri, 07 iunie 2023, 22:05
1 MIN
 Zelenski discută la telefon cu Macron despre o anchetă privind cauzele distrugerii Barajului Kahovka

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat la telefon, despre situaţia din regiunea Herson, în urma distrugerii Barajului Kahovka, cu omologul său francez Emmanuel Macron, relatează CNN.

Zelenski anunţă într-un mesaj postat pe Twitter că a discutat la telefon cu Macron despre ”consecinţele de mediu şi umanitare ale actului rus de terorism” şi că a subliniat ”nevoile urgente ale Ucrainei de a elimina dezastrul”. ”Am discutat despre posibilitatea folosirii unor mecanisme internţaionale în vederea anchetării cauzelor”, anunţă Zelenski.

”Am convenit să continuăm cooperarea în domeniul apărării, mai ales pentru a ne apăra spaţiul aerian. Aşteptăm cu nerăbdare începerea formării piloţilor ucraineni”, anunţă el.

Premierul ucrainean Denîs Şmîhal a îndemnat miercuri ONU, Crucea Roşie şi alte organisme să-i ajute pe locuitorii zonelor inundate din regiunea ucraineană Herson ocupate de Rusia.

”Ocupaţia rusă nu face nicio măcar un efort să-i ajute pe aceşti oameni. I-au lăsat să piară”, acuză şeful Guvernului de la Kiev. Smîhal a anunţat, în alt tweet, că Banca Mondială va efectua o ”evaluare rapidă a pagubelor şi nevoilor” cauzate de distrugerea Barajului Kahovka.

Comentarii