Zero lei deocamdată pentru cele 2048 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri

sâmbătă, 10 martie 2018, 02:59
2 MIN
 Zero lei deocamdată pentru cele 2048 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri

Banii pentru evenimentele dedicate împlinirii a 100 de ani de la formarea României Mari vor ajunge după ziua unirii cu Basarabia.

Următoarea şedinţă a Comisiei speciale parlamentare pentru celebrarea Marii Uniri se va ţine la Iaşi, a anunţat, ieri, senatoarea Iulia Scântei, membră a acestei comisii. Reuniunea va avea loc pe 29 martie, la două zile după împlinirea a 100 de ani de la revenirea Basarabiei între graniţele regatului.

„Am propus ca această şedinţă să aibă loc la Iaşi pentru a susţine finanţarea proiectelor dedicate Centenarului. Sun­tem în luna martie şi nu s-a întâmplat nimic până acum. Nu s-au pus în aplicare mai multe proiecte na­ţionale care erau programate. Nici­unul din cele 2048 de proiecte selectate de minister nu a primit finanţarea şi nu există nicio viziune naţională gu­vernamentală, nu există finanţări şi proiecte concrete în derulare“, a spus Scântei.

Ea a remarcat că Iaşul „a fost păgubit din punct de vedere al alocărilor bugetare“.

„Nu avem alocări de la Guvern, iar de la Consiliul Judeţean nu am văzut niciun proiect dedicat Centenarului“, a precizat senatoarea liberală.

Ea a enumerat câteva dintre acţiunile pe care le-a iniţiat, pentru a suplini, „la nivel parlamentar, aceastã lipsă de viziune şi proiecte“, unele dintre ele urmând să fie promovate şi la nivel european în 2019, în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Euro­pene.

De asemenea, senatoarea Iulia Scântei a anunţat că oraşul Iaşi va primi oficial titlul de „Oraş Regal“ din partea M.S. Margareta, Custodele Coroanei Române, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Castelul Peleş, în luna mai 2018.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii