Ziua 39 de război: Ucraina rezistă, negocierile bat pasul pe loc

duminică, 03 aprilie 2022, 09:45
2 MIN
 Ziua 39 de război: Ucraina rezistă, negocierile bat pasul pe loc

Trupele ucrainene au preluat controlul integral asupra regiunii Kiev, însă președintele Volodimir Zelenski avertizează că rușii vor să cucerească zona de est și sud, unde sunt și autoproclamatele republici separatiste, în regiunea Donbas. După retragerea rușilor, apar tot mai multe dovezi ale masacrului și execuțiilor comise de soldații ruși care ar fi ucis copii, bătrâni, bărbați și femei. În cea de-a 39-a zi de război, duminică dimineața, au fost auzite explozii puternice la Odesa. Rușii se concentrează acum pe sudul și estul Ucrainei.

UPDATE – Hartă a teritoriilor controlate de ruși

UPDATE – Regizor ucis

Regizorul lituanian de filme documentare Mantas Kvedaravicius a fost ucis în Mariupol.

UPDATE – Încercare de evacuare a civililor

Duminică vor continua eforturile pentru evacuarea civililor din Mariupol și Berdyansk, a anunțat vicepremierul Ucrainei.

UPDATE – Ucraina rezistă

Armata Ucrainei arată, în raportul transmis sâmbătă, că forțele ucrainene au respins șase atacuri pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, au distrus patru tancuri și șase unități de vehicule blindate.

UPDATE – Rusia și-a schimbat strategia

Rusia de concentrează în zona de sud-est a Ucrainei, confirmă și raportul Ministerului britanic al apărării dat publicității duminică dimineața. Potrivit sursei citate, s-a înregistrat o sporire a activității în zona de sud-est, ceea ce indică o reconfigurare a strategiei Rusiei care s-a retras din zona Kiev.

UPDATE – Hartă a luptelor din Ucraina, care nu include atacurile cu rachete din Odesa

UPDATE – Negocierile bat pasul pe loc

Rusia a spus că negocierile de pace cu Ucraina nu au înregistrat destule progrese pentru o întâlnire a președinților și că poziția Moscovei privind statutul Crimeei și Donbasului rămâne neschimbată.

INFO – Atacuri cu rachete în Odesa

Mai multe rachete au lovit duminică dimineaţa o rafinărie în Odesa, sudul Ucrainei, ale cărei depozite de combustibil sunt în flăcări şi deocamdată nu se ştie dacă atacul s-a soldat cu victime.

Aflați amănunte de pe hotnews.ro și digi24.ro.

Comentarii