PDSR se teme sa umble la imunitate

marți, 09 ianuarie 2001, 00:00
2 MIN
 PDSR se teme sa umble la imunitate

Imunitatea parlamentara pare sa fi devenit mai greu de abordat acum, dupa alegeri, decit in campanie. Desi inainte de alegerie promiteau cu totul altceva, senatorii PDSR nu mai vor, acum, sa modifice reglementarile referitoare la imunitatea parlamentara.
In prima zi de lucru a noilor alesi, Senatul a stabilit ieri sa lucreze in comisii in zilele de marti si miercuri ale saptaminii, joia urmind sa fie zi de lucru in plen, iar lunea, zi alocata declaratiilor politice, conform modificarilor la Regulamentul Senatului propuse de PDSR si discutat de membrii acestui grup parlamentar. Surse din PDSR au declarat ca printre modificarile ce vor fi propuse de senatorii partidului de guvernamint se afla reducerea timpului alocat senatorilor la dezbaterile parlamentare ale proiectelor de lege. Astfel, conform propunerilor PDSR, vor fi alocati timpi limitati pentru fiecare grup parlamentar, a carui pozitie va fi exprimata numai de catre un singur senator. Actualul Regulament nu prevede astfel de limitari. PDSR va mai propune si ca amendamentele la proiectele de lege respinse de catre comisiile permanente de resort sa nu mai poata fi discutate in plenul Senatului. In prezent, Regulamentul prevede discutarea in plen si a amendamentelor respinse de comisii.
In ciuda celor declarate in campania electorala, senatorii PDSR doresc acum mentinerea prevederilor referitoare la ridicarea imunitatii parlamentare. Anterior, PDSR afirmase ca va limita imunitatea doar la declaratiile politice din Parlament. De altfel, aceasta modificare a si fost negociata cu partidele care au votat investirea guvernului PDSR, care au sustinut initiativa. Se pare insa ca, dupa alegeri, altfel se vad lucrurile in aceasta privinta. Senatul va dezbate in sesiunea extraordinara, adica pina la 1 februarie, toate aceste propuneri de modificare a Regulamentului acestei camere. Despre reglementarile referitoare la imunitate inca nu se stie, totusi, daca vor ramine asa cum sint acum, fiind asteptata opozitia cel putin a unor senatori UDMR si PNL. (M. PASCU)

Comentarii