126 localități din 24 județe, afectate astăzi de ploile torențiale și de inundații
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

126 localități din 24 județe, afectate astăzi de ploile torențiale și de inundații

GALERIE
inundatii
  • inundatii
- +

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate azi, 4 iunie, au fost înregistrate efecte la nivelul a 126 localități din 24 județe (AR, AG, BC, BT, BR, BZ, CS, DB, GR, GJ, GL, HD, IS, IF, OT, PH, SB, SV, TL, TM, TR, VL, VS și VN) și municipiul București, unde au fost afectate 143 case, 42 beciuri/subsoluri, 454 curți, 40 anexe gospodărești, 2 clădiri aparținând unor instituții publice, 15 străzi și 3 imobile aparținând unor operatori economici.

De asemenea, circulația rutieră a fost temporar afectată pe 6 drumuri naționale (DN 10/BZ, DN24D/GL,DN28/IS,DN28A/IS,DN28B/ISșiDN2 VN) și 6 drumuri județene(DJ708/AR, DJ282/ BT, DJ 100H/BZ, DJ 668A/HD, DJ 208/SV și DJ 205/VN ) din cauza alunecărilor de teren produse, acumulării de apă și aluviuni pe carosabil. La momentul informării circulația rutieră este deschisă pe toate drumurile menționate mai sus. Totodată traficul rutier este blocat pe 1 drum național (DN 73D/AG) și 1 drum județean (203K/BZ).

Circulația feroviară a fost afectată temporar pe 2 tronsoane de cale ferată (Chirlești - Pătârlagele/BZ și Berești - Bârlad/GL). La momentul informării circulația feroviară este deschisă pe cele 2 tronsoane.

În județul Prahova în loc. Sângeru, la ora 08.20 s-au reluat căutările pentru găsirea celui de-al patrulea minor luat de viitură în data 31.05.2019. Căutările s-au finalizat la ora 18:30 fără identificarea copilului.

În prezent, sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice în 17 județe (AR, AG, BC, BT, BZ, CS, DB, GR, GL, HD, IF, OT, PH, TR, TM, VN și VS) și municipiul București.

De asemenea, în vederea adoptării măsurilor de protecție de către populația din aceste zone, au fost transmise avertizări prin intermediul sistemului RoAlert dar și prin aplicația DSU.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.