De Business

Punem punctul pe știi

40.000 de persoane au aplicat pentru 6 ”cele mai tari joburi din lume” (VIDEO)

luni, 15 aprilie 2013, 14:21
2 MIN
 40.000 de persoane au aplicat pentru 6 ”cele mai tari joburi din lume” (VIDEO)

Nu știm cum vă imaginași voi slujba ideală, însă cele șase joburi oferite de Ministerul Turismului din Australia au toate șansele să se califice în clasamentele noastre personale. Nu-i de mirare că pe cele șase posturi s-au înscris circa 40.000 de persoane din mai toate colțurile lumii.

Nu este vorba de joburi permanente, ci sezoniere, însă chiar și așa sună de nerefuzat. ”Aventurier în zone puțin populate”, ”Fotograf al vieții cotidien” sau ”Maestru de ceremonii distractive” sună mai degrabă a activitate pe care ți-ai dori s-o faci pentru propria delectare, iar dacă mai ținem cont de salariu – echivalentul a 104.000 dolari americani în moneda australiană -, înțelegem de ce aceste slujbe au fost numite cele mai tentante din lume.

Inițial, circa 330.000 de oameni din 200 de țări și-au manifestat, potrivit The Telegraph, interesul pentru aceste posturi, însă doar 40.000 de dosare au rămas în concurs. Înscrierea propriu-zisă a constat dintr-un proces simplu, da care necesita persuasiune și creativitate, dat fiind că doritorii trebuiau să realizeze un filmuleț de 30 de secunde în care să explice de ce sunt persoanele potrivite pentru această poziție. Acum, angajații de la Ministerul Turismului din Australia au o misiune epuizantă: să selecteze din toți participanții înscriși 18 finaliști pentru cele 6 joburi. Printre aplicanți se numără o femeie specialistă în scufundări și animații stop-motion, dar și un organizator de bătăi cu perne, care s-a filmat dansând în metroul newyorchez îmbrăcat doar în chiloți.

Asutralienii s-au specializat în asemenea propuneri irezistibile încă din 2009, când au lansat concursul pentru ceea ce la vremea aceea fusese, de asemenea, considerat cel mai tare job din lume. Pentru slujba de ”îngrijitor de insulă”, s-au înscris atunci 35.000 de persoane, concursul fiind câștigat de britanicul Ben Southall. Câștigătorii de anul acesta vor fi anunțați pe 21 iunie. (totb.ro

 

Comentarii