A treia testare de COVID a Gabrielei Firea: Încă 200 lei pentru farmaciști, curieri, ziariști

joi, 09 iulie 2020, 15:19
1 MIN
 A treia testare de COVID a Gabrielei Firea: Încă 200 lei pentru farmaciști, curieri, ziariști

Primăria Capitalei a lansat cea de-a treia campanie de testare pentru persoanele care nu au nici un fel de simptome de coronavirus, iar voluntarii care se înscriu primesc câte 200 de lei.

Limita este de 3.000 de locuri și se pot înscrie: angajații farmaciilor, angajații din domeniul alimentației publice, reprezentanții mass-media, angajații firmelor de curierat, potrivit hotărârii Consiliului General al Municipiului București (CGMB), care a aprobat proiectul Gabrielei Firea în 18 iunie.

Institutul de Sănătate Publică a precizat, deja, că nu consideră că este oportună testarea la cerere a oamenilor fără simptome și care nu au intrat în contact cu nici o persoană infectată și că susține, în schimb, respectarea algoritmilor de testare.

„Considerăm oportună acordarea sprijinului financiar pentru testarea RT-PCR angajaților farmaciilor, angajaților din domeniul alimentației publice, reprezentanților mass-media, angajaților firmelor de curierat, care vor solicita în mod voluntar înscrierea în cadrul proiectului  și nu se află în categoriile definițiilor de caz, așa cum sunt stabilite prin Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, elaborată de Institutul Național de Sănătate Publică.

Sprijinul financiar acordat pentru testarea în vederea depistării infectării cu virusul SARS-COV-2 este în cuantum de 200 lei/beneficiar și va fi decontat căre unitățile sanitare publice și/sau private afiliate proiectului”, se arată în proiectul aprobat de CGMB.

Citeşte mai mult pe newsweek.ro

Comentarii