Admiterea la Iaşi: numărul de înscrişi, neaşteptat de mare. Record la trei universități
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 28.02.2021

Admiterea la Iaşi: numărul de înscrişi, neaşteptat de mare. Record la trei universități

GALERIE
admitere online
  • admitere online
- +

În numai trei zile, la USAMV practic s-a acoperit, “pe hârtie”, numărul de locuri disponibil

 

O nouă zi de admitere a adus cifre impresionante pentru universităţile ieşene. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” şi-a acoperit, pe hârtie, numărul de locuri scoase la buget cu numărul de dosare depuse până la finalul zilei de ieri, miercuri, 15 iulie. Practic, conform statisticii oficiale, au fost depuse 686 de dosare pe 623 de locuri scoase la buget şi 295 la taxă. Uitându-ne la nivelul facultăţilor, situaţia este un pic diferită, în contextul în care la Medicină Veterinară sunt 323 de dosare, 88 dintre ele depuse doar ieri, pe 93 de locuri scoase la buget şi 105 la taxă. În rest, la Zootehnie sunt 91 de dosare pe 133 de locuri, la Horticultură sunt 37 de dosare pe 123 de locuri, iar la Agricultură sunt 235 de dosare pe 274 de locuri.

Şi Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi se îndreaptă spre o serie de cifre record anul acesta. Conform unei statistici oficiale făcută publică pentru finalul zilei de marţi, pe platforma pregătită intern pentru admitere există 3.050 de conturi făcute (cu câteva sute mai multe decât cel mai mare număr de candidaţi înregistrat în ultimii ani), însă doar 1.665 cu dosarul de concurs finalizat. Studenţii au la dispoziţie însă până la data de 19 iulie să trimită toate documentele necesare pentru admitere. La Medicină deja concurenţa este foarte mare - 3,15 / loc bugetat, fiind 943 de dosare valide, o concurenţă şi mai mare fiind la Asistenţă Medicală Generală - 211 dosare, 3,77/loc bugetat. La Farmacie au fost depus până acum doar jumătate din numărul dosarelor necesare pentru locurile de la buget, aici fiind an de an probleme cu ocuparea locurilor.

Universitatea „Al.I. Cuza” are la rândul ei un parcurs foarte bun în primele zile de admitere: au fost ocupate, pe hârtie, locurile bugetate cu numărul de dosare depuse: 3.613 faţă de 3.374 locuri bugetate. La Biologie, unde locuri se ocupau mai greu, acum sunt 174 de dosare pe 173 de locuri bugetate, la Chimie sunt 79 pe 72 de locuri bugetate, la Drept 302 pe 191, iar la FEAA 847 pe 822. La Fizică, Filosofie, Geografie, Istorie, Litere, şi cele două facultăţi de teologie încă mai sunt locuri libere la buget, în timp ce Informatica are o căutare foarte mare, cu 499 de dosare depuse pe 274 de locuri bugetate, similar cu Psihologia, 488 de dosare pe 293 de locuri bugetate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.