anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Amsterdam a pierdut unul dintre simbolurile turistice. Vor să scape de turişti

GALERIE
amsterdam
 • amsterdam
- +

Capitala Olandei a pierdut unul dintre simbolurile sale turistice după ce literele „I amsterdam” au fost scoase din Piaţa Muzeelor, iniţiativă care are drept scop frânarea creşterii turismului.

Cu o înălţime de trei metri şi 23,5 metri lăţime, literele în roşu şi alb se aflau în faţa Rijskmuseum. Luni, ele au fost duse într-un depozit al primăriei după 14 ani de când au fost montate, scrie Efe.

„I amsterdam” (joc de cuvinte - „I am Amsterdam/ Eu sunt Amsterdam”) devenise un simbol al oraşului, turiştii fotografiindu-se cu el în semn de amintire. În plus, a fost un bun mod de promovare a oraşului. Iniţiative asemănătoare există şi în alte ţări din lume - Lyon şi Moscova se numără între oraşele care au un astfel de simbol.

Retragerea semnului a fost consecinţă a creşterii copleşitoare a numărului turiştilor cu care se confruntă oraşul. Conform previziunilor, Amsterdam va ajunge să primească peste zece ani cu 7 milioane de turişti mai mult decât în prezent.

În 2017, capitala a primit 17 milioane de turişti, de aproximativ două ori mai mult decât în 1999, când au fost înregistrate aproximativ 10 milioane. Pentru 2025 este prevăzut că numărul lor va ajunge la 23 de milioane.

Primăria condusă de Femke Halsema încearcă să frâneze această tendinţă şi prin eliminarea instalaţiei care nu reflectă valorile oraşului: diversitate, toleranţă şi solidaritate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.