Andrei Marga va fi dat afara de la ICR?

joi, 13 iunie 2013, 09:55
2 MIN
 Andrei Marga va fi dat afara de la ICR?

Dupa ce a fost dat afara de la MAE, se pare ca Andrei Marga nu va mai sta mult nici la ICR. Surse din cadrul USL au declarat pentru pesurse.ro ca zilele lui Andrei Marga la conducerea Institutului Cultural Roman sunt numarate. Potrivit informatiilor noastre demiterea va veni natural dupa ce Senatul Romaniei ar urma sa respinga Raportul de activitate al ICR depus deja la Biroul Permanent al Senatului.

 
De altfel semnalul a si fost dat deja de la cel mai inalt nivel – Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri ministrului Culturii şi ministrului de Externe să facă rapid, împreună cu comisia de specialitate a Senatului, o analiză cu privire la activitatea Institutului Cultural Român şi să propună măsuri de natură să determine ICR să ajute la promovarea culturii române în străinătate, fiind de părere că ‘lucrurile nu merg bine’.
 
Lui Andrei Marga i se imputa modul dictatorial in care conduce institutul, anumite aspecte financiare care ridica semne de intrebare, dar si felul in care a inteles sa interactioneze cu Ministerul Culturii si cu Senatul Romaniei.
 
Trebuie precizat si faptul ca la nivelul Senatului Romaniei s-au primit sute de plangeri la adresa domniei sale din cele mia diverse medii si ceea ce a pus capac ar fi decizia de a solicita indepartarea conducerilor ICR Istanbul si ICR Madrid.
 
Destul de mult ar cantari potrivit acelorasi informatii si dezvaluirile din ultima perioada din presa centrala cu privire la statutul de colaborator al lui Andrei Marga cu fosta Securitate.
 
In ce priveste Raportul de activitate depus la Senat… acesta ar fi incomplet si prost conceput astfel incat Comisia de Buget-Finante a Senatului care ar fi trebuit sa se pronunte printr-un aviz a refuzat sa discuta actul venit de la ICR.

Comentarii