Antonescu afirmă că nu e aliatul lui Băsescu şi că PSD-ul pune capăt USL-ului

duminică, 23 februarie 2014, 10:29
2 MIN
 Antonescu afirmă că nu e aliatul lui Băsescu şi că PSD-ul pune capăt USL-ului

Dupa evaluarea făcută în interiorul PNL, evaluări asumate şi de Crin Antonescu, “opţiunea de a pune capăt USL” a fost o decizie a lui Victor Ponta şi PSD.

“PSD-ul pune capăt astăzi USL-ului , o data pentru că nu vrea un om ca Iohannis în Guvern, în al doilea timp pentru că trebuie să-i rămână timp să pornească o campanie pentru un candidat”, a declarat liderul PNL.

În criticile aduse premierului şi unor ministri liberali, liderul PNL a atras atenţia asupra faptului că premierul Ponta s-a comportat ca într-un “guvern monocolor”.

“Teoria domnului prim-ministru, teorie demagogică şi pe care în anumite momente le-am auzit şi la Traian Băsescu, că noi aici la Guvern nu mai suntem din partide, noi aici la Guvern suntem o echipă de tovarăşi care lucrăm pentru ţară, dezbrăcaţi de haina politică atât de impopulară.  În practică, domnul Ponta a avut tendinţa de a proceda ca şi cum ar fi fost un guvern monocolor politic sau incolor, tendinţa oricărui om politic care ajunge într-o funcţi, premier, prim-ministru, este de a se declara aşa un technocrat”, a fost nemulţumirea exprimată de Crin Antonescu vizavi de activitatea guvernamentală.

El a precizat că miniştrii Chiţoiu şi Stroe au fost înlocuiţi din guvern ca urmare a deciziei din PNL.

Ruperea oficială a USL este considerată de preşedintele PNL în momentul în care prim-ministrul Ponta refuză să dea curs numirii miniştrilor PNL.

Antonescu a ţinut să precizeze că dacă până marţi, Ponta nu va da un răspuns, PNL îşi va retrage miniştrii din Guvern.

Crin Antonescu a reclamat faptul că o propagandă ordonată de Victor Ponta încearcă să-l decredibilizeze pe Klaus Iohannis şi să oprească accesul acestuia în Guvern.

“O propaganda teribilă a fost pusă la cale, sigur că în aceste două săptămâni şi mai ales în ultimele zile vedem pe propaganda pe care domnul Ponta şi PSD au orchestrat-o cu o dibăcie comparabilă doar cu cea a lui Traian Băsescu din vremurile bune, prin care eu Crin Antonescu am devenit cel mai mare aliat al lui Traian Băsescu. O aberaţie. Klaus Iohannis este atacat, ceea ce ne arată limpede, care este problema domnului Ponta şi care este problema PSD: nu un om ca Iohannis, nu în acest Guvern”, s-a plâns Antonescu.

 

Comentarii