De Business

Punem punctul pe știi

Asfaltatorul Primăriei, implicat într-un proces ciudat

O primărie din judeţ a dat în judecată firma Euroconstruct Grup SRL, societate ce este deţinută de către Constantin Pricop. Compania abonată ani la rând la lucrări publice este în insolvenţă.

joi, 26 septembrie 2013, 01:50
2 MIN
 Asfaltatorul Primăriei, implicat într-un proces ciudat

Primăria comunei Cepleniţa se judecă cu o firmă aflată în insolvenţă pentru recuperarea unei sume virată aiurea. La Tribunalul Iaşi a fost depusă o cerere de chemare în judecată împotriva societăţii Euroconstruct Grup SRL, deţinută de omul de afaceri ieşean Constantin Pricop.

 

 
 În momentul de faţă, firma se află în administrare judiciară prin intermediul Solvens SPRL Iaşi. “Firma de construcţii realizase lucrări la grădiniţa din comună, iar primăria mai avea de achitat o creanţă de aproximativ 54.000 de lei”, a precizat Dumitru Laiu, primarul comunei. Primăria a virat suma în cauză în contul Euroconstruct Grup la data de 9 aprilie 2013. Potrivit actelor din dosarul aflat pe rol la Tribunalul Sindic, suma în cauză trebuie virată societăţii ADIMET SA. Aceasta a livrat societăţii Euroconstruct Grup materialele necesare executării lucrărilor la gradiniţa din comuna Cepleniţa. În urma intrării în insolvenţă, Euroconstruct a încheiat cu ADIMET un contract de cesiune de creanţă, Şcoala “Nicolae Iorga” din Buhalniţa, de care depinde grădiniţa, fiind debitorul cedat. Totuşi, conform dispoziţiilor Ministerului Finanţelor Publice, este statuat faptul ca plata să se facă furnizorului iniţial, pe numele căruia a fost emisă factura şi nu către cesionar, deşi s-a depus întreaga documentaţie privind contractul de cesiune cu ADIMET SA, se mai arată în documentele de la Tribunalul Sindic. Pe lângă restituirea sumei, edilul din Cepleniţa solicită celor de Euroconstruct şI plata cheltuielilor de judecată. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, firma deţinută de Constantin Pricop avea în anul 2012 datorii de aproximativ 30 de milioane RON şi creanţe de recuperat în valoare de 8 milioane RON. Firma era cunoscută sub numele de “asfaltatorul” primăriei ieşene, beneficiind de numeroase lucrări plătite din bani publici. Un oficial al Solvens SPRL, lichidatorul din acest caz, a transmis reporterilor “Ziarului de Iaşi” că foarte curând se va numi un nou administrator judiciar în cazul “Euroconstruct”.

 

 

Comentarii