anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 31.03.2023

Averea deputatului Nicu Niță a explodat după ce a intrat în PSD. Lista terenurilor, pe 12 pagini

GALERIE
Nicu Niță
 • Nicu Niță
- +

Nicu Niță este unul dintre parlamentarii români care demonstrează că zicala „ai carte, ai parte” ar merita o variantă adaptată, în care cartea este de fapt carnet de partid. Un Bac luat târziu și o facultate privată nu înseamnă că politicianul nu poate deține, cumulat, suprafața a peste 3.000 de terenuri de baschet în județul Brăila. Sau că ar exista vreun conflict de integritate între afacerile sale cu terenuri agricole, cereale și statutul de membru al Comisiei pentru Agricultură în Parlament.

Nicu Niță în câteva cifre

Deține 92 de terenuri agricole, intravilane sau extravilane (> 1.3 milioane mp);
Avea 31 de ani la încheierea studiilor liceale;
Peste 555.000 de lei încasate în ultimul an (până la depunerea declarației de avere în 2022);
Avea 51 de ani când a început Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică București;
999.000 de lei datorii la bănci.


Proprietăți


Averea la vedere a deputatului PSD de Brăila Nicu Niță este greu de calculat. Lista terenurilor deținute din declarația de avere depusă în 2022 începe la pagina 1 și se termină, ce noroc, la 13. Conform listei, în perioada 2002-2017, Nicu Niță a cumpărat peste 90 de terenuri, ba chiar și trei case, dintre care una la mare și una la munte, de vacanță.

Admite în CV că a simpatizat PSD-ul mult timp, din 1993, dar abia în 2002 a devenit membru activ. Conform presei locale, ca om de afaceri local ar fi „simpatizat” de fapt cu mai toate partidele, susținându-le în campaniile electorale, înainte de a se înregimenta oficial în PSD. În orice caz, decizia de a se alătura acestui partid i-a priit pe mai multe planuri. 

Până în 2002, Nicu Niță avea doar o casă, spațioasă, moștenire din 1987, anul în care și-a luat Bacul. Deci nimic cumpărat de el. Dar lucrurile aveau să se schimbe radical. Începe timid, cu doar două terenuri în comuna Unirea, județul Brăila, în 2002, dar compensează cu încă 15, achiziționate în 2008.

Mai mult, pe presshub

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ne aşteaptă vremuri urâte

Pavel LUCESCU

Ne aşteaptă vremuri urâte

Trei din patru români cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită. E un procent imens care apare în sondaje la un nivel similar doar în perioadele de criză extremă. Pare totuşi vag, ce înseamnă de fapt „direcţie greşită”.  

opinii

Greve şi mişcări sociale

Alexandru CĂLINESCU

Greve şi mişcări sociale

Un mare savant german, eminent filolog şi critic literar, Ernst-Robert Curtius (1886-1956), a publicat în 1930 o carte admirabilă intitulată Eseu despre Franţa, o carte în care autoul îşi exprima iubirea pentru Franţa, pentru civilizaţia, cultura şi literatura franceză. Îmi place să scot această carte din bibliotecă şi să recitesc fragmente din ea, de fiecare dată când ţara de care sunt şi eu foarte ataşat trece prin încercări dificile sau dă semne de slăbiciune ori de derută. Eseu despre Franţa este o lectură reconfortantă deoarece Curtius pune în evidenţă valorile inalterabile ale Franţei, insistând asupra ideii că în centrul conceptului francez de civilizaţie se află literatura. Pagini vibrante sunt consacrate Parisului, văzut ca un oraş compus dintr-o infinitate de aspecte diferite şi care îi conferă un farmec inconfundabil. Oarecum neaşteptată este afirmaţia că Franţa ar fi o ţară conservatoare şi unde revoluţiile izbucnesc ca reacţie, cu atât mai violentă cu cât conservatorismul este mai puternic.

Când onestitatea întâlneşte discernământul

pr. Constantin STURZU

Când onestitatea întâlneşte discernământul

Multe sunt lucrurile pe care le putem învăţa din viaţa Sfintei Maria Egipteanca (recomand spre lectură varianta extinsă, nu vreun rezumat). M-aş opri în mod special la două aspecte, ambele dătătoare de mari nădejdi.

Centrul Cultural European de la Iaşi

George PLEȘU

Centrul Cultural European de la Iaşi

Într-un cadru festiv, în prezenţa ambasadorilor Franţei şi Germaniei, a directorilor Institutului Goethe şi Institutului francez din Bucureşti, precum şi a numeroşi reprezentanţi ai unor instituţii ieşene, pe 23 martie a fost inaugurat Centrul Cultural European de la Iaşi, primul din ţară cu o astfel de titulatură. Gândit să găzduiască şi Centrul Cultural Italian, precum şi spaţii expoziţionale pentru UAP Iaşi şi Universitatea Naţională de Artă George Enescu, la Palatul Braunstein s-au mutat momentan Centrul Cultural German (etajul 3) şi Institutul Francez (etajul 1), care îşi păstrează însă şi sediul din Casa Racoviţă din Copou.

pulspulspuls

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

O caracatiţă pe roţi în zona jupânului Mihăiţă. Unde marcaţi bănuţul la cafeluţă

Se tot vehiculează de mai multă vreme faptul că acele cafeneluţe negre pe roţi, amplasate numai în locuri strategice şi cu mare vad, ar umple anumite buzunăraşe din zona unor şefi din subordinea lui Mihăiţă, dragi consumatori.

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.