Avertismentul lui Gheorghiță: Varianta Delta (tulpina indiană) ar putea deveni dominantă din toamnă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Avertismentul lui Gheorghiță: Varianta Delta (tulpina indiană) ar putea deveni dominantă din toamnă

GALERIE
valeriu gheorghita
  • valeriu gheorghita
- +

În unele judeţe, echipele mobile au ajuns la doar în 10-15% dintre localităţi. Astfel că săptămâna aceasta autorităţile pregătesc un plan de acţiune pentru ca în maxim o lună şi jumătate echipele mobile să treacă prin fiecare localitate în parte, deoarece este foarte probabil că varianta Delta (tulpina indiană) să devină dominantă din acestă toamnă. a declarat marţi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„Şi în perioada lunii următoare ne dorim să existe echipe de vaccinare care să asigure procesul de vaccinare în fiecare localitate în parte, aşa încât vom derula o serie de activităţi în această săptămână încât vom face un plan de acţiune, care va fi comunicat către fiecare judeţ, cu un desfăşurător, aşa încât să existe, zilnic, echipe mobile în localităţi. Sunt judeţe, la acest moment, care au o rată bună de parcurgere a localităţilor cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare, sunt judeţe care au ajuns la 70-80% dintre localităţi cu echipe şi sunt alte judeţe care au circa 10-15%. Tocmai de aceea este momentul să organizăm mult mai bine această activitate şi tot planul de acţiune va fi publicat inclusiv pe platforma vaccinare-covid.gov.ro şi va fi comunicat în mod oficial autorităţilor locale, tocmai pentru a şti care este acest calendar al activităţilor.„,a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.   

El a precizat că „este important să facem această programare, tocmai pentru a putea avea nişte acţiuni de comunicare şi de informare ţintite”:   „De ce este important să facem această programare, tocmai pentru a putea avea nişte acţiuni de comunicare şi de informare ţintite la nivelul comunităţii respective cu ajutorul autorităţilor locale de la nivelul judeţean şi implicarea celorlalte organisme no guvernamentale şi asociaţiilor internaţionale de exemplu Crucea Roşie şi alte organizaţii care şi-au arătat sprijinul în ceea ce priveşte partea de informare a populaţiei privind beneficiile şi importanţa vaccinării.”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.   El a menţionat că la sfârşitul săptămânii autoarităţile vor avea situaţie centralizată la nivelul fiecărui judeţ.

Mai mult, pe adevarul.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Altalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. Du pă cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.