Avocatul Poporului nu a atacat “revoluţia fiscală” la CCR din cauza sindicaliştilor

luni, 26 februarie 2018, 10:14
1 MIN
 Avocatul Poporului nu a atacat “revoluţia fiscală” la CCR din cauza sindicaliştilor

Avocatul Poporului analizează în continuare posibilitatea de a ataca ”revoluţia fiscală” la Curtea Constituţională, însă dă vina pe sindicalişti că nu i-au furnizat toate informaţiile ”concrete” privind impactul şi efectele transferului contribuţiilor la angajat, a arătat instituţia în urma unei solicitări a ziarului Libertatea. 

Instituţia condusă de către Victor Ciorbea este singura abilitată din România să atace ordonanţe de urgenţă la CCR. Atât opoziţia, cât şi sindicatele au cerut Avocatului Poporului să atace transferul contribuţiilor la angajat încă de la finele anului trecut, când măsura încă nu intrase în vigoare. Modificările fiscale au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2018. ”Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 79/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal este în atenţia instituţiei Avocatul Poporului. Datorită complexităţii petiţiei formulate, precum şi a numărului însemnat de petiţii cu obiect similar, actul normativ este analizat pe fond sub prisma diferitelor solicitări formulate atât de către persoane fizice, cât şi de persoane juridice.

Mai mult decât atât, este necesară examinarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 3/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare, care de asemenea modifică dispoziţiile Codului Fiscal. În plus, Avocatul Poporului a solicitat confederaţiilor sindicale informaţii concrete privind impactul şi efectele transferului contribuţiilor sociale în sarcina angajatorilor (sic!), care nu ne-au fost furnizate până la data prezentei”, spune Erzsebet Dane, adjunctă a Avocatul Poporului.

Cititi mai multe pe libertatea.ro

Comentarii