Bebeluş de câteva săptămâni infectat cu SARS-CoV-2, internat la ATI la Iaşi

marți, 01 decembrie 2020, 02:50
2 MIN
 Bebeluş de câteva săptămâni infectat cu SARS-CoV-2, internat la ATI la Iaşi

Medicii spun că fetiţa are o stare foarte gravă, cu leziuni pulmonare specifice. Este copilul cu starea cea mai gravă care a ajuns la Iaşi în această pandemie.

 

Un bebeluş de doar câteva săptămâni, infectat cu virusul SARS-CoV-2, se află internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” în stare gravă după ce a fost transferat în cursul nopţii de duminică spre luni de la Spitalul Judeţean din Suceava. Transferul a fost făcut cu un echipaj SMURD de neonatologie. „Maşina SMURD neonatologie a transferat o fetiţă în incubator şi cu ventilator, ventilată mecanic”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoşeu, medic-şef UPU-SMURD Iaşi. Testul rapid antigen pentru depistarea COVID a ieşit pozitiv, iar la Iaşi i-au fost recoltate probe pentru un test RT-PCR. Fetiţa a fost internată direct în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a unităţii medicale unde primeşte tratament.

„Copilul de şase săptămâni are o stare generală extrem de gravă, a fost transferat în cursul nopţii de la Suceava, cu insuficienţă cardio-respiratorie, cu leziuni pulmonare sugestive infecţiei cu SARS-CoV-2, care are un test antigen pozitiv. Aşteptăm rezultatul la testul PCR, între timp copilul fiind asistat respirator şi intubat”, a declarat ieri dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iaşi. Inclusiv testul rapid făcut mamei copilului a ieşit pozitiv, aşteptând de asemenea rezultatul testului PCR.

Medicii spun că, deşi nu este primul caz de copil cu COVID care a ajuns în ATI, acest caz este cel mai sever care a fost tratat de la începutul pandemiei, din cauza afectării pulmonare. Până acum la Spitalul de Copii au ajuns doar pacienţi cu forme uşoare ale bolii. În momentul de faţă, la spitalul ieşean sunt internaţi şase copii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dintre care trei au nevoie de spitalizare şi tratament în ATI. Cel mai mare copil are vârsta de opt ani. 

 

 

Comentarii