anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Bebelușii băieți au risc mai mare de moarte subită

GALERIE
bebelus-suparat
 • bebelus-suparat
- +

Sindromul morții subite cunoscut și sub numele de moarte instantanee sau moarte în pătuț, reprezintă decesul subit și inexplicabil al unui copil cu vârsta de mai puțin de un an. Sindromul morții subite ar putea fi explicat în urma unor cercetări care au durat peste 30 de ani. De obicei, decesul apare între orele 00:00 și 09:00. Adesea, nu există dovezi legate de o mișcare bruscă și nu există sunete produse.

O mamă care și-a pierdut copilul din cauza sindromului morții subite a făcut cercetări și a găsit o posibilă cauză. Medicul Carmel Harrington, expert în somnologie din Sydney și cercetător în medicină a căutat explicații pentru moartea fiului ei. Timp ce 31 de ani a făcut cercetări în domeniu.

O enzimă ar putea fi cauza sindromului morții subite

Cercetările medicului australian arată că factorii care duc la moartea subită a bebelușilor ar fi biochimice. S-au comparat mostre din sângele copiilor morți din cauza SIDS cu mostre din sângele copiilor morți din alte cauze și al celor vii și sănătoși. Rezultatul a fost activitatea mult mai scăzută a enzimelor butiricholinesterază (BChE) în cazul celor decedați cu SIDS. Se pare că aceste enzime au un rol foarte important în căile de excitare cerebrală.

Teste pentru sindromul morții subite

Cercetătorii explică importanța descoperirii. Studiul deschide posibilitatea de a identifica bebelușii cu riscul sindromului morții subite înainte să moară. Echipa de cercetare vrea să elaboreze un Screening-Test corespunzător, care identifică din timp sugari predispuşi la acest risc, ferindu-i astfel de pericolul de a muri în somn. 

Factori de risc

Studiile şi cercetările continuă să demonstreze că sugarii băieţi prezintă un risc mai mare de sindrom al morții subite. Acesta apare mai frecvent în timpul lunilor de iarnă decât în timpul verii, deşi acest lucru nu mai este la fel de pronunţat în ultimii ani ca în trecut. În Statele Unite, atât copiii afro-americani, cât şi cei nativi-americani sunt mai predispuşi la acest sindrom decât copiii caucazieni, hispanici şi asiatici.

Sindromul morţii subite la sugari este un diagnostic de excludere. Acest lucru înseamnă că profesioniştii din domeniul medical trebuie să excludă alte cauze de deces, inclusiv factori de mediu pentru somn. Cauza morţii copilului poate fi determinată numai printr-un proces de colectare a informaţiilor şi de efectuare, uneori, a unor teste şi proceduri complexe. Toate celelalte cauze recunoscute de deces sunt investigate înainte de a face diagnosticul de SIDS.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.