De Business

Punem punctul pe știi

Camera de Comerţ anunţă un nou eveniment dedicat eficienţei energetice

luni, 24 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Camera de Comerţ anunţă un nou eveniment dedicat eficienţei energetice

Camera de Comert şi Industrie Iaşi, în calitate de partener-suport al energynomics.ro, anunţă organizarea la Iaşi a unui eveniment dedicat eficienţei energetice, intitulat „Acţiuni pentru un consum sustenabil de energie”. „Evenimentul se va desfăşura marţi, 25 aprilie, în cadrul Palas Congress Hall – Sala Rossini şi îşi propune să crească nivelul de conştientizare şi de înţelegere asupra a ceea ce este şi a modului în care se poate îmbunătăţi eficienţa energetică. 

Firmele interesate şi consumatorii finali, inclusiv autorităţile publice locale, vor beneficia de informaţii la zi cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie”, a precizat în comunicat Sorin Gheorghiu, director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi. La eveniment vor participa peste 100 de experţi din sectorul energetic, factori de decizie din autorităţile publice, precum şi din companii – de la start-up-uri şi până la întreprinderi mari – care vor dezbate subiecte precum: legislaţia şi reglementările privind eficienţa energetică, finanţarea pentru proiecte de eficienţă energetică şi sprijin pentru autorităţile publice şi IMM-uri.

Potrivit comunicatului, printre temele abordate, se numără cele privind informarea consumatorilor, catalogate drept aspect vital în promovarea eficienţei energetice, opţiuni de implementare şi probleme privind monitorizarea, respectiv planurile de acţiune naţionale pentru eficienţa energetică: mobilitatea electrică şi iniţiative locale. Speakeri în cadrul evenimentului vor fi primarul Iaşului Mihai Chirica, Nicolae Dordea (manager în cadrul ENGIE România), Cătălin Marius Lepinzean (manager Phoenix Contact), Nicoleta Ion (reprezentant Enero) şi Cristian Sîrbu (director regional Eximbank). Participarea la eveniment este gratuită, dar condiţionată de confirmare prealabilă pe www.cciasi.ro sau pe energynomics.ro, la secţiunea dedicată evenimentului de la Iaşi.

„Acest eveniment face parte din campania de comunicare «Eficienţă energetică pentru rezultate care contează», care va continua la Cluj-Napoca (18 mai) şi Timişoara (22 iunie). Evenimentul este recomandat inclusiv de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei şi este organizat în cadrul proiectului Start2Act, finanţat prin Programul de cercetare al Uniunii Europene ORIZONT 2020”, se mai specifică în documentul dat publicităţii de Camera de Comerţ.

 

 

 

 

Comentarii