Cum îţi pregăteşti curtea pentru toamnă

joi, 30 august 2018, 13:10
2 MIN
 Cum îţi pregăteşti curtea pentru toamnă

Pregăteşte-ţi din timp spaţiul exterior casei, astfel încât să nu fii prins pe picior nepregătit. 

Aşa cum ai grijă să schimbi garderoba, alegând hainele potrivite fiecărui sezon, câteva lucruri gospodăreşti sunt necesare pentru curtea ta.

Depozitează mobilierul de grădină

Dacă vara ai avut plăcerea să îţi inviţi musafirii la o cafea afară, toamna, odată cu vremea care se strică treptat, treptat, nu vei mai avea acest ritual. Lustruieşte canapeaua, fotoliile de grădina cu soluţiile potrivite materialului din care sunt confecţionate, apoi pune-le bine la păstrare până vara viitoare.

Ia în considerare gresia de exterior

Gresia dedicată spaţiului exterior este făcută tocmai pentru a rezista unor condiţii meteo nefavorabile, dar în acelaşi timp oferă un acces uşor în diferitele zone ale curţii tale, dar şi o notă de stil şi elegantă. O poţi folosi pentru alei, treptele de la intrare sau veranda. Ţine cont că la instalare plăcile trebuie foarte bine lipite una de cealaltă, iar adezivul pentru gresia exterioară este unul special.

Verifică acoperişul

Toamna este sezonul ploilor abundente, al furtunilor, iar apoi iarna vântul se înteţeşte. Este necesar aşadar să faci o verificare a acoperişului, să vezi dacă necesita restaurare. Observa dacă este vorba de urme de rugină sau grade avansate de uzură. Este mai bine să previi şi să faci lucrări periodice de întreţinere, astfel încât să nu fi pus în faţa unei acţiuni ample de înlocuire a acoperişului.

Curaţă jgheaburile

Jgheaburile se pot înfunda cu frunze şi noroi, astfel că este absolut necesar să le cureţi înainte să îţi creeze probleme, ca de exemplu scurgerea apei direct pe zugrăveala casei tale. Apoi verifică vârfurile jgheaburilor şi niturile acestora, pentru a vedea dacă necesita înlocuire.

Ordonează lucrurile în garaj

Este momentul să rupi din timpul tău liber şi să îl aloci unei bine meritate curăţenii în garaj. Poţi depozita obiecte pe care le foloseşti vara şi de care nu mai ai nevoie. Nu ascunde lopta de zăpadă, în scurt timp vei avea nevoie de ea. Dacă situaţia o cere, vopseşte şi uşile garajului, este un moment prielnic.

Tunde iarba

În perioada rece iarba nu mai are acelaşi avânt de creştere. Este bine să o tunzi cât mai scurt şi să foloseşti îngrăşăminte, pregătind-o pentru sezonul rece. Nu este indicat că iarnă să vină şi iarba din curte să fie mare, pentru că în felul acesta va fi culcata la pământ de vânt sau zăpadă şi nu va permite solului să se aerisească. 

Comentarii