Cum va fi vremea în Moldova în primele două săptămâni din 2022

luni, 03 ianuarie 2022, 14:24
1 MIN
 Cum va fi vremea în Moldova în primele două săptămâni din 2022

Regimul termic va fi oscilant în următoarele două săptămâni (3 – 16 ianuarie), cu un episod de încălzire peste nivelul acestei perioade, urmat de un interval în care vremea se va răci accentuat, iar condiţiile de apariţie a precipitaţiilor vor fi ridicate, mai ales după data de 5 ianuarie, conform prognozei de specialitate publicate, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În zona Moldovei, temperatura aerului va marca o creştere mai ales la valorile diurne, până la medii ale maximelor de 13 grade şi ale minimelor în jurul a 4 grade, ce vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă din an.

După data de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variaţii, până la sfârşitul intervalului, între un grad şi 4 grade, iar a celor nocturne între -4 şi zero grade. Probabilitatea pentru precipitaţii temporare va fi mai ridicată în intervalul 8 – 12 ianuarie.

Comentarii