Deputata USR Cosette Chichirău a refuzat azi testul pentru coronavirus::”Va fi folosit mai bine pentru cineva care chiar are nevoie”

sâmbătă, 14 martie 2020, 15:15
1 MIN
 Deputata USR Cosette Chichirău a refuzat azi testul pentru coronavirus::”Va fi folosit mai bine pentru cineva care chiar are nevoie”

Deputata USR Cosette Chichirău a anunțat sâmbătă că nu și-a făcut testul pentru coronavirus, pe care îl avea la dispoziție la Parlament. Dacă cei de la principalele partide politice s-au ”înghesuit” să facă testul, privilegiu de care nu se bucură oamenii de rând, Cosette Chichirău a spus că nu irosește testul atâta vreme cât sunt oameni care stau în carantină de câteva zile  din cauza capacității reduse de testare a autorităților.

Postarea pe Facebook făcută de Cosette Chichirău:

NU am făcut testul pentru coronavirus.

Testul pe care nu l-am consumat astăzi va fi folosit mai bine pentru cineva care chiar are nevoie. Sunt cadre medicale care așteaptă să-și facă acest test, sunt oameni care au intrat în contact direct cu pacienți confirmați, sunt oameni care stau în carantină de câteva zile. Testele și capacitatea de testare sunt oricum reduse în România. Cred că resursele trebuie folosite rațional și nu risipite.

Nu sunt contact al niciunuia dintre pacienții confirmați COVID-19, nu am călătorit recent în afara țării, nu am intrat în contact cu persoane aflate în izolare sau în carantină. După procedura care se aplică tuturor cetățenilor, eu nu trebuie să fiu testată.

Aceste rânduri nu sunt ”virtue signalling”. Am scris pentru că am primit și în privat și în public reproșuri că mi-aș fi făcut testul respectiv. Ceea ce, după cum am spus mai sus, este fals. Nu am făcut niciun test și nu voi face decât atunci când va fi necesar, cu respectarea aceleiași proceduri care se aplică în cazul tuturor celorlalți cetățeni.

Comentarii