Design interior: reguli care îţi pot transforma casa!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

Design interior: reguli care îţi pot transforma casa!

GALERIE
interior modern
  • interior modern
- +

Un design interior corect, când vine vorba de amenajări, se bazează doar pe câteva reguli esenţiale pe care trebuie să le urmezi. Cu elementele de bază nu vei da greş niciodată, nu vei aglomera, dar vei transforma în totalitate un spaţiu. 

Nu este nimic complicat, iar pentru a-ţi veni în ajutor îţi prezentăm trei reguli importante de design de care să ţii cont pentru un rezultat vizibil reuşit. Înainte de a te grăbi să crezi că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, vei vedea că sunt câteva care îţi uşurează cu mult munca şi merită să le iei serios în calcul.

Regula verticală

 Este una dintre regulile noi ale designului interior, dar una dintre cele importante. Regula verticală subliniază culorile şi modalitatea prin care acestea sunt aduse în casă. Soluţii în viaţa reală pentru a aduce culoare în casă sunt multe, însă multe dintre ele, dacă nu sunt gândite corect, pot afecta aspectul încăperii. Regula se bazează pe dorinţa perseverentă de a asimila marile amenajări exterioare cu estetica interioară. Designerul Mark McCauley a subliniat conceptul în cartea sa: Color Therapy at Home. Conceptul lui McCauley funcţionează astfel: „Dacă natura ar fi un punct de vedere încadrat, tonurile medii ale copacilor şi plantelor s-ar afla în mijloc, iar cerul ar fi rotunjit în partea superioară a cadrului. Un design interior elegant va funcţiona în acelaşi mod. Cea mai întunecată umbră în partea de jos, o umbră medie în mijloc şi cea mai deschisă umbră s-ar afla deasupra“. Aceasta poate fi o regulă utilă pentru a începe să formezi o paletă de culori. Poate funcţiona atât cu nuanţe colorate, cât şi cu nuanţe monocrome.

Regula 10-30-60

Ţine cont de prima regulă, cea de deasupra, pentru că o dată ce te-ai decis ce culori vrei să foloseşti este momentul să te gândeşti ce rol vor juca aceste culori în designul încăperii. Prin această regulă vei alege nuanţa dominantă, umbra secundară şi o culoare de accent. După cum sugerează şi numele acestei reguli, nuanţa dominantă va acoperi aproximativ 60% din cameră, în principiu. Nuanţa dominantă este o alegere bună pentru culoarea peretelui şi acoperirea podelelor. Umbra secundară poate fi puţin mai îndrăzneaţă şi este de obicei potrivită pentru mobilier. În cele din urmă, culoarea accentului este alegerea cea mai îndrăzneaţă şi poate fi găsită în accesorii. De exemplu, o culoare albă proaspătă pe pereţi este în mod evident umbra dominantă. Între timp, un galben muştar găsit în scaune şi pernele de accent este o alegere solidă pentru o culoare secundară. Iar, un accent albastru pe un perete este, fără îndoială, cea mai îndrăzneaţă.

Regula celor trei

După ce ai stabilit culorile şi totul este sub control, este timpul să te uiţi după accesorii. Trei reprezintă numărul ideal pentru un grup, spre deosebire de unul, cinci sau chiar şapte, deoarece primul se poate simţi prea simplu, în timp ce ultimii doi riscă să pară prea aglomerat. Atunci când îţi selectezi elementele pentru a forma un grup, asigură-te că acestea sunt suficient de diferite pentru a crea interes vizual. De exemplu, în timp ce toate accesoriile pot avea forme diferite, ele pot avea o culoare unificatoare. Acestea fiind spuse, când nu ştii de unde să începi când vine vorba de design, să te întorci la elementele de bază, urmând trei reguli esenţiale, este cea mai bună soluţie. Sunt trei reguli de design interior care te pot ajuta să echilibrezi aproape orice fel de design. Indiferent de cameră sau de stilul personal, nu este nimic rău să urmezi cele trei reguli esenţiale de design.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.