De Sănătate

Punem punctul pe știi

Dr. Florin Roșu cere declararea epidemiei de gripă în România: 190 de cazuri medii și grave la Iași de la debutul sezonului gripal

joi, 01 februarie 2024, 15:03
1 MIN
 Dr. Florin Roșu cere declararea epidemiei de gripă în România: 190 de cazuri medii și grave la Iași de la debutul sezonului gripal

Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că ar trebui declarată epidemia de gripă în România, ținând cont de numărul foarte mare de cazuri. 

Acesta a explicat că de la începutul sezonului gripal, la Iași, au fost tratate 190 de persoane la unitatea medicală pe care acesta o conduce, 30 dintre ele fiind copii. Mai mult decât atât, acum sunt 40 de persoane internate care au diagnosticul confirmat de gripă, fie clinic, fie prin testarea PCR sau test rapid.

Acesta îndeamnă oamenii să se vaccineze antigripal și să meargă la medic atunci când ai simptome de viroze. Ei au fost îndemnați să meargă inclusiv la Spitalul de Boli Infecțioase, unde să fie tratați în regim ambulatoriu, pentru stabilizarea stării de sănătate.

CITESTE SI: Analiză: Se prefigurează cea mai proastă campanie antigripală din ultimii ani la Iaşi: doar 40% din maxim. Cine sunt vinovaţii? De ce se tem oamenii?

„Această statistică pe care am prezentat-o ne obligă pe toți să declarăm epidemie de gripă, acest lucru va trebui să mobilizeze finanțare din partea ministerului Sănătății și în special pentru pacienții îngrijiți în Terapie Intensivă din toată țara. La o orice modificare la starea de bine a organismului ne vom prezenta obligatoriu la medic, să beneficiem de un consult de specialitate, analize de laborator, radiologice, iar în urma acestora, dacă este nevoie să urmăm un tratament, de cele mai multe ori în regim ambulatoriu”, a precizat dr. Florin Roșu.

Comentarii