De Business

Punem punctul pe știi

Fabrica de cărămizi Brikston se laudă cu afaceri de 16 milioane de euro

vineri, 21 aprilie 2017, 01:50
2 MIN
 Fabrica de cărămizi Brikston se laudă cu afaceri de 16 milioane de euro

Fabrica de cărămizi Brikston Construction Solutions, fosta Ceramica Iaşi, a realizat anul trecut afaceri de 16 milioane de euro, în creştere faţă de 2015, când a raportat 14,9 milioane de euro. Circa 80% din totalul vânzărilor înregistrate de compania ieşeană sunt adresate segmentului rezidenţial, potrivit datelor furnizate de conducerea Brikston cotidianului de business „Ziarului Financiar” (ZF). 

Din vara anului 2014, fabrica ieşeană este controlată de fondul de investiţii Asia Debt Management Capital, care a cumpărat atunci participaţia majoritară la fosta Ceramica de la Advent International, într-o tranzacţie estimată la peste 10 milioane de euro. „Cifra de afaceri în anul 2016 a fost de aproximativ 16 milioane euro, iar profitul a fost în creştere faţă de anul anterior. Din estimările noastre, businessul va funcţiona cel puţin în aceiaşi parametri şi în acest an. Anul trecut piaţa cărămizilor a ajuns la un volum de aproximativ 2,5 milioane de metri cubi, în creştere cu 9% faţă de 2015 şi la o valoare de aproape 90 de milioane de euro“, a declarat, pentru publicaţia citată, Iulian Mangalagiu, directorul general Brikston.

În prezent, pentru fabrica de cărămizi de pe Calea Chişinăului lucrează aproape 200 de angajaţi, media de vârstă fiind a salariaţilor fiind de 44 de ani. Anul trecut, una din priorităţile conducerii fabricii a fost majorarea cu 35% a exporturilor de cărămizi produse la Iaşi, fiind vizate îndeosebi Ucraina şi Republica Moldova pentru extinderea operaţiunilor din străinătate, potrivit datelor publicate anterior de „Ziarul de Iaşi”. „Previziunile pentru 2017 sunt îmbucurătoare. Evoluţia pieţei de construcţii este rezultatul unui mix format din creşterea economică din 2016 – datorată suplimentării locurilor de muncă, ceea ce duce la o putere de consum mai mare – şi a politicilor economice implementate. În 2016, au crescut destul de mult investiţiile particulare în domeniul construcţiilor, în timp ce investiţiile autorităţilor, atât cele locale, cât şi cele centrale, se lasă aşteptate. Planurile companiei (pentru 2017 şi anii următori – n. ZF) prevăd investiţii anuale de până la un milion de euro pentru îmbunătăţirea calităţii produselor, precum şi pentru optimizarea costurilor de fabricaţie, ceea ce poate duce în viitorul apropiat la creşterea numărului de personal angajat în fabrică”, a mai spus Iulian Mangalagiu.  

Comentarii