Femeie bătută, amendată de polițiștii pe care i-a chemat în ajutor, Logica dubioasă a polițistului care a sancționat victima

vineri, 19 mai 2023, 08:26
3 MIN
 Femeie bătută, amendată de polițiștii pe care i-a chemat în ajutor, Logica dubioasă a polițistului care a sancționat victima

Scenele scandaloase au avut drept protagoniste, la finele săptămânii trecute, o femeie de 38 de ani, care a primit o locuință socială la un bloc rău famat din Micro 40, și mai multe ”colocatare” despre care susține că și-au făcut un obicei de a o șicana de fiecare dată când le trece prin față. După o dispută în care prima a încasat pumni și picioare de la rivale, poliția i-a dat tot ei amendă pe motivul că ar fi provocat scandal. 

Gabriela Chirvase are 38 de ani și este mamă a doi copii, dintre care unul, o fată de 16 ani, are autism. Este asistent personal al adolescentei și nu are posibilități materiale, motiv pentru care, în toamna anului trecut, i-a fost repartizată o locuință socială în Micro 40, la blocul I1. Din cauza stării precare a apartamentului aflat în blocul I1, femeia nu s-a putut muta până acum cu fiica sa, încercând să îl amenajeze cât de cât. Prezența ei destul de des acolo nu a trecut neobservată printre vecinele care își fac veacul mâncând semințe în fața blocului. ”Mereu când treceam pe acolo mă șicanau, mă provocau, îmi zicea tot felul de cuvinte jignitoare. La sfârșitul săptămânii trecute, mă duceam la unchiul meu, care stă la blocul I2 și care este imobilizat la pat, să îi duc de mâncare. M-au agresat iar verbal, mi-au spus tot felul de prostii și amenințări. Erau vreo patru-cinci. Le-am zis să mă lase în pace, am scos telefonul și le-am filmat, mai ales că eram și cu băiețelul de şapte ani. Nu s-au potolit, au venit la mine, m-au lovit cu o sticlă de suc și mi-au aruncat telefonul din mână. Apoi m-au lovit, m-au trântit în boscheți și au dat în mine cu ce au apucat. Am sunat la poliție, iar ele ziceau că nu le face nimic, că sun degeaba”, ne-a mărturisit Gabriela Chirvase. 

Amendată pentru scandal 

Sosirea unui echipaj de la Secția 4, în urma apelului pe 112, nu a avut efectul așteptat pentru Gabriela Chirvase. Femeia care ceruse ajutor avea să fie ”învinsă” de prezumția de vinovăție, mai ales că rivalele care o agresaseră aveau suportul masiv al asistenței formate din neamuri și vecini ”mai vechi”. ”Au sărit cu gura, au zis că eu le-am înjurat și le-am agresat. Nu au recunoscut că mi-au spart telefonul și că m-au lovit, iar poliția le-a crezut. Au spus că sunt beată, dar eu nu beau, chiar le-am zis să mă testeze, dar mi-au spus că nu strică o fiolă pe mine. M-au amendat cu 500 de lei pentru că aș fi făcut scandal”, a completat femeia. Polițiștii susțin că au aplicat sancțiunea în funcție de ce au găsit la fața locului. 

”Echipajul de poliție care a ajuns în scurt timp la fața locului a identificat-o pe apelantă, care prezenta în acel moment o stare de agitație. Din verificările preliminare efectuate de polițiști a rezultat faptul că femeia de 38 de ani ar fi adresat cuvinte și expresii vulgare unei alte femei aflată pe o bancă, în fața blocului indicat și că ea ar fi fost cea care a provocat scandal în zona respectivă”, a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, la solicitarea ”Vieții libere”.  Cu toate că susține că nu i s-a spus ce să facă, dacă și cum să depună o plângere, femeia, plină de vânătăi pe brațe și pe picioare, s-a dus la Medicină Legală și și-a scos un certificat din care rezultă că a fost agresată și că are nevoie de cel puțin patru zile de îngrijiri medicale. De un ajutor nesperat i-a fost și filmarea din momentul în care a fost agresată și care, inițial din motive încă neelucidate, le-a ”scăpat” polițiștilor chemați pe 112, care au amendat-o. Asta pentru că în urma vizualizării imaginilor, polițiștii își vor putea face o altă idee asupra felului în care au stat lucrurile, vor putea identifica persoanele agresoare și le vor sancționa. De asemenea, Gabriela Chirvase va avea posibilitatea să depună plângere penală pentru lovire și distrugere. 

Mai mult, pe viatalibera.ro

Comentarii