De Business

Punem punctul pe știi

Fiscul s-a pus pe capul cafenelei Romeo şi Julieta

marți, 16 februarie 2016, 03:00
2 MIN
 Fiscul s-a pus pe capul cafenelei Romeo şi Julieta

Fiscul ieşean a pus gând rău italienilor care au deschis cunoscuta cafenea Romeo şi Julieta din Piaţa Unirii. În iulie anul trecut, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a scos la vânzare utilajele de alimentaţie publică din patrimoniul firmei Piacere Italiano, prin care italienii Daniele Tollin, Diego şi Nicola Begalli au deschis cafeneaua Romeo şi Julieta acum patru ani. 

În luna octombrie, Fiscul a trecut la pasul următor şi a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii care figura cu datorii de peste 110.000 lei la bugetul general consolidat al statului, după ce bunurile executate nu au prezentat interes şi nici nu acopereau decât jumătate din datorii. Ultimul termen din procedură a avut loc pe data de 9 februarie, însă judecătorii au amânat pronunţarea cu privire la admiterea sau respingerea cererii de intrare în insolvenţă. La aceeaşi dată, însă, Fiscul a mai depus o cerere pe rolul Tribunalului Iaşi împotriva firmei INN Italia, prin care a început să fie administrată cafeneaua Romeo şi Julieta imediat după ce prima firmă a avut probleme financiare.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, între cei trei asociaţi a intervenit şi o ceartă pe motive de adminsitrare a firmei, în acest sens asociaţii Diego şi Nicola Begalli cerând scoaterea din firmă a coacţionarului Daniele Tollin. După această ruptură, cafeneaua a funcţionat prin firma înfiinţată în mai 2014 SC INN Italia, unde acţionare figurează Carmen Blaj (80%) şi avocata Mirela Farcaş (20%). Carmen Blaj apare ca fiind implicată în diverse proiecte cu Daniele Tollin în cadrul Universităţii de Agronomie. Noua societate a împrumutat, însă, din obiceiurile fostei companii şi a ajuns să cumuleze datorii de circa 170.000 lei la bugetul de stat, motiv pentru care s-a ales, în primă fază, cu sechestru pe bunuri şi executarea silită a acestora şi, ulterior, cu cerere de intrare în insolvenţă. Din informaţiile publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, din datoria totală, 55.000 lei provin din neplata TVA şi circa 58.000 lei sunt contribuţii datorate de angajator şi chiar contribuţii de asigurări sociale reţinute de la angajaţi. 

 

 

Comentarii